Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının “En büyük eserim” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet, 103 yaşında. 29 Ekim, bizim için sadece gururla kutlanan bir bayram değil; bu milletin bağımsızlığına olan sarsılmaz sevdası, kendi geleceğine koyduğu iradedir.

Anadolu’nun dört bir yanında yakılan o bağımsızlık meşalesinin en güçlü parladığı yerlerden biri de şüphesiz Sakarya’dır. Halit Molla’ların, İpsiz Recep’lerin ve bu topraklar uğruna gözünü kırpmadan canını ortaya koyan adsız kahramanların izlerini taşıyan şehrimiz, Cumhuriyet’in hangi bedellerle kurulduğunun en canlı tanığıdır. Milli mücadelenin o zorlu günlerinde gösterilen direnç, bugün Sakarya’nın harcında hâlâ dipdiri duruyor.

Sakarya, Cumhuriyet’in değerlerine her zaman sahip çıkmış, köklü geçmişi ve üretken ruhuyla bu ülkenin çimentosu olmuştur. Tarlasında ter döken çiftçimizden fabrikasında çarkları döndüren işçimize, okullarımızda pırıl pırıl gençler yetiştiren öğretmenlerimizden bu şehrin sokaklarında geleceğe umutla bakan çocuklarımıza kadar hepimiz bu büyük mirasın bekçileriyiz.

Cumhuriyet bize adaletli olmayı, özgürce ayakta durmayı ve her şartta üretmeyi öğretti. Bize düşen en büyük görev; bu topraklara, bu bayrağa ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkmak, Sakarya’dan yükselen o çalışma azmiyle ülkemizi daha da ileriye taşımaktır.

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatanı bizlere yurt kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!