Sakaryalılar için AFA sadece bir bina değil; bir hatıra defteri, bir buluşma noktasıdır. Yıllardır atıl kalan o arazinin durumu hepimizin içini biraz burkuyordu. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın son paylaştığı görsellerle gördük ki, beklediğimize kesinlikle değecek bir proje geliyor.

Yeni AFA Kongre ve Kültür Merkezi, sadece modern bir yapı değil, şehrin ruhunu yansıtan bir "kültür üssü" olmaya aday. 12 bin metrekarelik devasa alanı, 1000 kişilik salonu ve en önemlisi opera gibi üst düzey sanat dallarına imkan tanıyacak orkestra çukuru ile Sakarya çıtayı çok yükseğe koyuyor.

Projenin TOKİ’ye teslim edilmesi ve ihale aşamasına gelinmesi, artık hayallerin gerçeğe dönüşmeye başladığının kanıtı. Şehrin merkezinde; tiyatrodan konsere, sergiden atölyelere kadar her yaştan hemşehrimizin nefes alacağı, yaşayan bir merkez yükselecek.

Sakarya’nın kültürel hafızasına sahip çıkarken, yüzünü geleceğe dönen bu vizyoner projeyi heyecanla bekliyoruz. Şehrimize, sanatçımıza ve gençlerimize şimdiden hayırlı olsun.