Asgari Ücret açıklandı ve artış oranı % 49.  Daha açıklanmadan etiketler yine değişti. Açıklandıktan sonra yine değişecek. Neden çünkü hiç. Bir şeyde fiyat istikrarı olmadığı gibi Piyasa denetimleri de yok. Geçen yıl bu zamanlar 1 Leva 9 TL imiş. Bugün 1 Leva 16.40 oldu. Paramızın değeri ne kadar düşmüş siz hesaplayın.

Geçen yıl bu zamanlar Simit 5 lira imiş. Bugün 10 lira. Hatta bazı lüks yerlerde 25­-30 TL ‘lere çıkıyor.  Dün Bulgaristan’ın Filibe, Bulgarca adı PLOVDİV kentinde idim. Bulgaristan da bugüne kadar gördüğüm en güzel yer. Sokaklar hınca hınç dolu. Hatta Gezerken Sakarya’nın ünlü iş adamlarından birine rastladım. İnsanların yüzü gülüyor. Sokaklarda benden başka köylü şapkası giyen yoktu. Türbanlı sakallı bir başka deyişle kendimi Ortadoğu’da hissettirecek hiçbir ortam görmedim. Tarihi Camide insanlar gelip namazını kılıp gidiyor. Her yerde bir Türk’e rastladığınızdan dil sorunu da yaşamıyorsunuz. Buralarda Enflasyon % 2-3 ler civarı.

2 Ocak 2023’te Dolar Kuru 18,70 iken Bugün 30 TL civarı. Gram Altın 1087 TL. iken bugün 2030 TL. Euro 20 TL iken bugün 33 TL ye yaklaştı. Gayrımenkul fiyatları uçtu gitti. Bugün Kredi ile ev almak işçi ve memur için bir hayal oldu. Bulgaristan’ da bir araç kullanıyorum. Buradaki değeri 350.000.- TL. Türkiye’ deki değeri 1,5 milyon üzeri.

Halk memnun mu memnun ki iktidar 23 yıldır değişmiyor. ÖZAL ve DEMİREL dönemlerini de görmüş biri olarak şaşkınlık içindeyim. Bugün olanların binde biri o günlerde olsaydı ortalık ayağa kalkardı. Peki ne oldu bu Halk’a. Aslında çok basit. Önce eğitim Çökertildi sonra Hukuk. Halkın Güvencesi Asker artık yok. Ekmek parası için savaşan ve şehit olanları Basın da izliyoruz. Halk önce bir dilim ekmeğe muhtaç hale getirildi. Sonra sosyal yardımlarla beslenip oy avcılığı yapılıyor. Piyasada Üretimde Çalışacak adam bulunmuyor. ÖZAL’ ın orta direği artık yok. Ya hiç vergi vermeyen Lüks içinde yaşayan bir kesim var. Yada Sosyal Yardımlar ve Asgari Ücretle geçinmeye çalışan toplumun büyük bir kesimi. 16 milyon Emekli, 8 milyon civarı Asgari Ücretli var. Hayatlarından memnun hepsi. Eee diyeceksiniz ki sana ne? Doğru bize Atalarımızın tabiri ile B.. yemek düşer.

Ne yapalı bu ülkede varlığı da yokluğu da çok iyi yaşamış biri olarak ülkem adına üzülüyorum. Oysa Ülke olarak o kadar fırsatlar var ki önümüzde ama bu lanet siyaset ve oy uğruna yaptıkları yüzünden başımız hep önümüzde. Gerçekten Güçlü Ülkeler arasında olmamak iç.in hiçbir neden yok. Cemaat ve tarikatlara yatırım yapıp dinimizin ilk emrine rağmen okuduğunu anlamayan cemaat ve tarikat yurtlarında yetişen nesillere yatırım yapacağımıza Bilim ve Teknolojiye yatırım yapsak, Milli eğitimimizi Evrensel yapıp gelişmiş ülkelerdeki eğitim sistemine geçsek, Hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etsek, Yasal olarak seçilen millet vekillerini hapis yerine meclise göndersek fikir üretseler, İdeolojik kavgaları bıraksak ülkeyi kamplara ayırmasak, insanımızı  ocu bucu diye bölmesek, Tarihimizle Kavgayı bırakıp dünyayı değiştiren şanlı tarihimize sarılsak, İş başına siyasi yetersizleri değil iş bilenleri ehil insanları getirsek yani Liyakata önem versek, Şeffaf olsak, Miktara değil kaliteye yatırım yapsak, dinimiz ve terörü siyasi çıkarlarımıza alet etmesek görün bakalım o zaman bu ülkeyi neler yapıyor. Ne yazık ki baştakilerin attığı her adım hep oy uğruna. Efendim neymiş yurt dışındaki emekliler 4 yıl süre ile Türkiye’ye araba getirebilecekmiş. Ülkemde yaşayanların suçu ne?  Deseniz ki Yurt dışında yaşayanlar bize oy veriyor yurt içi emeklileri muhalefete. O zaman aklım erecek. Oysa hepsi size oy veriyor. Kaldırın o zaman Vergileri. Uygulayın serbest pazar kurallarını.

Uzun lafın kısası 2024 ekonomi bakımından 2023 ten daha körü olacak. Ona göre tedbirlerinizi alın. Benden söylemesi.