TRENDYOL Süper Ligi 2027-27 Adnan Süvari sezonu, bu hengâme arasında 14 Ağustos Cuma günü başladı. Doğrusu son 15 gündür Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hummalı bir şekilde açılım sürecinin devamı için “Çerçeve Yasa” tartışılıyordu.

Doğrusu, siyasetin, çekişmenin, çelişkinin, kavganın ve en basitinden tartışmanın gölgesinde başladı Süper Lig...

Başlamasıyla birlikte dikkatler de ister istemez futbola kaydı. Çünkü sürpriz sonuçlar peş peşe geliyordu. Açılış maçı, geçen yılın şampiyonu Galatasaray ile ligin yeni takımı Çorumspor arasındaydı. Kırmızı-Siyahlı ekip, şampiyon Galatasaray ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak büyük sükse yaptı.

Son 13 sezondur Galatasaray’ı gölge gibi takip eden Fenerbahçe ise deplasmanda Başkent ekibi Gençlerbirliği’ne 2-1 yenildi. Yaptığı büyük transferlerle kadrosunu bir hayli güçlendiren Trabzonspor, dış sahada Kasımpaşa’ya 1-1 takıldı. İlk haftanın en kârlı takımı Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlı ekip, rakipleri puan kaybederken Eyüpspor’u, güç de olsa 1-0 yenerek ilk haftayı 3 puanla kapatan takım oldu.

BÖYLE SÜRPRİZLER OLUYOR

LİGİMİZİN beyleri Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor sezon başlarında böyle sıkıntılar yaşayabiliyor. Ancak, kadro zenginliği de onlarda. Yazının başında “Arap Atı” benzetmesini de bunun için yaptım. Arap atı geç açılır, menzile mutlaka ulaşır. Haftalar ilerledikçe, zengin ve bol alternatifli kadrolarla uyum sağlandıkça yükseliş de başlıyor.

Süper Lig’in yeni takımları Erzurumspor, Amedspor ve Çorumspor... Amedspor, yine kendisi gibi Süper Lig yenisi Erzurumspor’u 3-0 yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Diğer isi takım ise ilk haftayı yenilgi ile kapatmış oldu.

FENERBAHÇE KENDİNE GELDİ!

SEZONA Gençlerbirliği yenilgisi ile başlayan Fenerbahçe, ikinci haftada sahasındaki maçta Konyaspor’u 4-2 yenerek taraftarını mutlu etmeyi başardı. Bu arada, Sarı-Lacivertli takımın yeni transferi Mason Greenwood, (İsmine gıcık oldum) 1 penaltı kaçırdıktan sonra 2 gol attı ve bir de gol pası vererek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray ise deplasmanda Erzurumspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek taraftarın gönlünü aldı, alışık olduğu liderlik koltuğuna oturdu. Bu yazıyı 23 Mayıs Pazar günü öğle saatlerinde vermek zorunda olduğum için Trabzonspor ile Beşiktaş, 2. Hafta maçlarını henüz oynanmamışlardı.

SPOR VARSA, SAVAŞ OLMAZ!

SPOR müsabakaları barış ve fair-play kuralları içerinde oynanırsa tadından yenmez. Fakat VAR’a rağmen yine de bariz hakem hataları ortalığı geriyor. Allah göstermesin, hele de ne getireceği ve ne götüreceği belli olmayan “barış süreci” gölgesinde, tribünleri de kolay dolmuşa getirecek söylemlerden tüm yöneticiler, teknik heyet ve spor adamları kaçınmalıdır.

Siz gülün ve iyi niyetli olun ki, tribünlerde de güler açsın.

ESKİLER BUNU BAŞARMIŞ!

MİLATTAN önce 74 yıl devam eden Pelepones Savaşları’na, (M.Ö. 331-404) o zamanlar 6 ay süren Olimpiyat Oyunları esnasında ara veriliyordu. Ve savaşan ülkeler, oyunlara katılan ülkelerin sporcuları için sağlık güvencesi veriyordu.

Aradan asırlar ve hatta milenyum geçti. Lakin yaşlı dünyamızda savaşlar, çatışmalar hiç eksik olmuyor.

Artık modern çağdayız ve dünyanın en ücra köşesindeki bir köyde meydana gelen olay, aynı anda tüm dünyaya yayılıyor. Bütün müsabakalar, tıpkı olimpiyatların sloganı olan Citius, Altius, Fortius (Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü) gibi, “daha güzel, daha centilmen ve daha iyi niyetle” oynanırsa, tüm paydaşlar ve maçlar; Süper Lig ve diğer alt ligler de çiçek bahçesine dönebilir.

Yeni sezon, tüm futbolseverlere iyi gelsin.

************************

ANLAMLI SÖZ

“Ben, sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim...”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK