Aslında yazacağım konu bu başlık altında değildi. Amerika seçim sonuçlarını ve bu sonuçların Dünya da ve Türkiye de nasıl bir değişikliğe sebep olacağını yazmayı düşünüyordum. Ancak Pazar akşamı gelişen bir olay yazının akışını değiştirdi. Sosyal Medya üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK istifasını ve gerekçelerini açıkladı. Bu çok önemli bir haberdi. Hemen Televizyonların Haber Kanallarına dönerek haberin doğrulamak istedim. Bütün kanalları dolaştım, tık yoktu. Bütün gece bu konuda kanalların haber ve yorumlarını bekledim. Halk TV de 4 dakikalık bir haber dışında, bütün kanallar kafalarını kuma gömmüşlerdi. Bir tek CÜNEYT ÖZDEMİR, YOUTUBE üzerinden canlı yayın yaparak konuyu araştırmaya çalıştı. Birçok yetkili ve etkili isimle canlı yayın yapmak istedi. Birçoğu cesaret edip çıkamadılar. Canlı yayına çıkanlar da suya sabuna dokunmadan, vaziyeti idare ettiler.

İşte Türkiye’nin Basın Özgürlüğü konusun da geldiği nokta buydu, anlı şanlı TV KANALLARI aynı ölçüdeki programcıları, yorumcuları dut yemiş bülbüle dönmüşlerdi. Hele yandaş medyanın çiçekli böcekli, kartallı şahinli , büyüklü küçüklü yalakaları, ortaya çıkmaktansa, herhalde korona virüse yakalanmayı tercih ederlerdi Bütün gözler ve kulaklar SARAYA dönmüş oradan gelecek tepkiyi bekliyorlardı. Bu kişiler yeni bir yöntem geliştirdiler. Aynı görüşte iki yorumcu karşı karşıya gelerek program yapıyorlar, meydan boş olduğu için atıp tutuyorlar, dillerini kılıç gibi kullanarak önüne geleni asıp kesiyorlar. Saray kimle kavgalıysa, oradan aldıkları feyizle! bu kişi ve kurumlara saldırıp sahte kahramanlık taslıyorlar. Bu KORKAK KAHRAMANLAR, TÜRK BASININ YÜZ KARALARIDIR. Laf aramızda bunların hakkından, yüz yüze geldikleri zaman NAZİF OKUMUŞ geliyor, helal olsun.

Berat Albayrak’ın istifası ben bu yazıyı yazdığım saatler de kabul veya reddedilmemişti. Sosyal Medya da, Bakanlar Kurulu değişikliği dâhil, birçok haber dolaşmakta. Hiç biri şimdiye kadar doğrulanmayan bu haberler, aslında, yakın zamanda Ülkemiz Yönetimin de işlerin iyi gitmediğini ve önemli değişiklikler beklendiğinin işaretleridir. Merkez Bankası Başkanının iki yıl bitmeden görevden alınması, Maliye Bürokrasisin de yapılan  önemli değişiklikler, ekonomideki kötü gidişin sonucudur. Yapılan ve muhtemelen yapılacak değişikliklerin isabetini, alınacak sonuçları belirleyecektir. Geçen haftaki yazımda enflasyon rakamlarının gerçekçi olmadığından bahsederek, halka doğruların söylenmesini istemiştim. Bu hafta Sayın Devlet Başkanına da doğruları söyleyin diyorum. İnancım odur ’ki hiçbir Devlet Başkanı halkının çektiği bu ekonomik çileyi bilirse katlanamaz, katlanmaz. Sayın Devlet Başkanının etrafında KORKAK KAHRAMANLAR YERİNE,CESUR NORMAL İNSANLARA İHTİYAÇ VAR.

Gelelim ABD deki Başkanlık Seçimlerine. Şu saatlerde gayri resmide olsa BİDEN’ın seçildiği kesinleşmiş gibi. Buna sevinen ve üzülenler var. Seçimin ilk neticeleri geldiğin de TRUMP’ın kazanacağını zanneden bazı yorumcular, aksini düşünenleri  küçük düşürücü alay eden, programlar yapmışlardı programlardaki sözlerinin kendilerine döneceğini düşünmediler herhalde.Benim için iki aday da önemli değildi. ABD Başkanı kim olursa olsun, Genel Politikalarının fazla değişmeyeceğini düşünenlerdenim. Zaman içinde bunun böyle olduğunu göreceğiz. Bilinen bir hikaye var. Şarap ekspertizinin önüne iki şarap bardağı koymuşlar ve hangi bardaktaki şarabın daha iyi olduğunu sormuşlar.Ekspertiz ilk bardaki şarabı tattıktan sonra, diğer bardaktaki şarabın daha iyi olduğunu söylemiş. Ama diğer şarabı tatmadınız diye itiraz edilince’ ’Bundan daha kötüsü olamaz ‘’diye cevap vermiş. Evet TRUMP çok kötüydü, ancak BİDEN daha kötü olabilir ve bu hikayede burada bitebilir. Biçare Amerikalılar, çaresiz iki kötüden birini seçmek zorunda kaldılar. Tanrı hiçbir Milleti bu duruma düşürmesin.

Sağlıklı günler dileğiyle….