Çağdaş Yaşam Derneği Sakarya Şubesi’nin Kongresi;

YARIN, saat 11.00’de Kavaklar Caddesi No.12 VARNA İŞHANI Kat.4 Adapazarı adresindeki Etkinlik Merkezi’nde yapılacak.

Kuşkusuz, ÇYDD Kongresi Pandemi koşullarının çok doğru uygulandığı bir ortamda olacaktır. VE, Sakarya ÇYDD Yönetimi’nin;

“ Bu ülke için, Kadınlarımız, Okumak İsteyen Kız Çocuklarımız ve Kızlarını Okutmak İsteyen Annelerimiz için;

AYIRACAK ZAMANIMIZ VAR diyen tüm üyelerimizi görev almaya davet ediyoruz.” seslenişinin görülmesini de diliyoruz.

Prof. Dr. TÜRKAN SAYLAN’ı Türkiye halkı, yıllar önce hepimizi tv ekranlarına kilitleyen,” TÜRKAN !” dizisi ile tanımıştı.

Ülkemizin ve dünyanın Cüzzam hastalığından kitlesel ölümlerle kırıldığı zamanlar anlatılıyordu. Cüzzam, bulaşma ve kötü sonu mutlak bir hastalık.

Cüzzamlı hastalar, kendi aileleri tarafından bile, kimsenin erişemeyeceği izbe-karanlık mekanlarda, kilerlerde ölmeye terk ediliyor.

Hekimler için bile, çürüyerek ölmeye terk edilen insanlarla temas yasak.

O yılların Atatürk Türkiye’sinde GENÇ BİR KADIN HEKİM, TÜRKAN SAYLAN çürümeye terk edilmiş Cüzzam Hastalarının içine giriyor: -)

Bugün,” TÜRKAN !” dizisinin tekrarının tam da zamanıdır. Tıp Dünyamızı CORONA Salgını günlerinde Onurla Selamlayarak Taçlandırma Zamanıdır!

Türkiye’de Cüzzam illetini tedavi ile YOK EDEN Muhteşem Kadın Hekim TÜRKAN SAYLAN, ülkesine ÇYDD ile eşsiz bir Eğitim Kurumu da hediye etmişti;

O’nun 1989 Yılı başında kuruduğu Çağdaş Yaşam Derneği 32 yıldır ayakta.

ÇYDD, Eğitimini sürdürme güçlüğü yaşayan öğrencilere sağladığı burslarla, bugüne kadar binlerce Çağdaş Gencimize iyi bir gelecek hedeflemiştir.

Hiçbir karşılık beklemeden, ülkemizin gençlerine maddi destek veren ÇYDD Üyelerinin sayısı her geçen yıl büyümektedir.

Burs öğrencileri ile ayrıca Çanakkale, Anıtkabir benzeri Milli Günler Saygı ziyaretleri, kültürel-turizm kent, yöre, doğa gezileri de düzenlenmektedir.

ÇYDD Yönetimi, Üyelerimiz, Burs Öğrencilerimiz ve Sakaryalılarla birlikte yapılan sosyal-kültürel etkinliklerimiz gelişerek büyümektedir.

Nurcan Çamdağ’ın bağışladığı Yenicami İzmit Caddesi’ndeki, ÇYDD Sakarya Yönetim Merkezi’nde, İdari Yönetim Çalışmaları düzenli işlemekte.

Sakarya DED Bağışı olan, ÇYDD Etkinlik Merkezi’nde de üyelerimizin, burslu öğrencilerimizin, kültür sanat dünyamızın katıldığı etkinlikler düzenlenmekte.

DED Üyelerinin ve Nurcan Çamdağ’ın Bağış Mekanları’nda; Pandemi sonrası sosyal ve kültürel etkinlikler daha da büyüyerek devam edecektir.

ÇYDD, Ülkemizin ve Şehrimizin çok değerli genç nüfusa sahip olduğunun bilincindedir. O gençlik geleceğe erdemli hazırlanmalıdır.

Çağdaş eğitimli, nitelikli, özgüvenli yetişmiş gençler bu ülkeyi çok daha aydınlık geleceğe taşıyacak en değerli zenginliğimizdir.

Gençliğimizin yarınları için hepimizin yapacağı doğru ve yararlı katkılar var. ÇYDD, Gençliği iyi ve doğru katkılarla geleceğe hazırlayan derneğinizdir.

Her yıl artan burslu öğrenci sayılarımız Sizin eserinizdir. Ülke gençliğine Eğitim Bursu katkısı verenler, Çağdaş Ülke olma yolunu açanlardır.

ÇYDD’ye üye olmanız ve desteklerinizle gençlerimizi daha iyi bir geleceğe taşımanız en içten davetimizdir.

Huzur ve Mutluluk için; Üyelik, Burs ve Bağışlarınız ile ÇYDD de buluşalım: -)