Kısa aralıkla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşlarını oluşturan günlerden ikisini coşkuyla kutladık. Elbette her yıl aynı coşkuyla kutluyoruz ama bu yılın önemi bir başka.

Çünkü Atatürk’ün, Türkiye’yi kurtarmak için çıktığı yoldaki ilk adımı olan 19 Mayıs’ın bu yıl 101’inci yılı.

20 gün önce de Cumhuriyet’in kuruluşunun ilk kurumsal adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü yılını kutlamıştık.

Karşı devrimciler, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve devrimlerini yıkmak için tam 100 yıldır çabalıyorlar.

Çok hasar vermekle birlikte henüz net bir sonuca ulaşamadılar. İnanıyorum ki, bunu asla başaramayacaklar.

Çünkü Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin mayasında devrimcilik, ilericilik, çağdaşlık ve uygarlık var.

Ne kadar din istismarı yapılırsa yapılsın, ne kadar Atatürk karşıtlığı propagandası yoğunlaşırsa yoğunlaşsın, en dindar insanlarımız bile Cumhuriyet’in nimetlerinin farkında ve bunlardan asla vazgeçmeyecektir. Bugünü bütün saygımla selamlarken, “Nice nice 100 yıllara” diyorum.

Yeşil noktalı Türk Bayraklı sosyal medya hesabı dayatması ayrımcılıktır. TC yi kaldırıp Türk Bayrağını kirli emellerinize alet etmeniz aymazlıktır.

Lafa gelince “27 Mayıs benzetmesi yapılarak darbe ortamı hazırlanıyor” diyorlar. Bugünkü iktidar, kendini Menderesler’in, Özallar’ın devamı olarak tanıtırken, “Ama 27 Mayıs’tan önce şunlar oluyordu” kıyaslamaları yapanları da hedef tahtasına koyup ağır hakaretlerle saldırıyorlar. Dönemler değişiyor, teknolojiler değişiyor, uzun yıllar geçiyor ama belli bir zihniyetin davranış biçimi asla değişmiyor. Demokrat Parti döneminde “Vatan Cephesi” diye bir şey vardı. İktidara yakın olanlar Vatan Cephesi’ne katılırlar ve isimler radyodan yayınlanırdı. Tam bir ayrımcılıktı bu ve Vatan Cephesi, muhalefete karşı bir güç gösterisi olarak kullanılırdı. Şimdi günümüzde teknoloji çok gelişti, artık sosyal medya var ve Vatan Cephesi benzeri operasyonları yapmak daha da kolay. Ve AKP aynı Vatan Cephesi mantığı ile sosyal medyada ayırımcı bir operasyon yapıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, iktidara yakın olanların “sosyal medya hesaplarının yanına yeşil nokta ile Türk Bayrağı emojisi” koymasını isteyerek, “Biz de bu hesapların milli olduğunu bileceğiz” diye konuştu. Ne demektir milli hesap? Milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya ortamında bu kadar bölücülük, ayırımcılık yapılır mı?  

Bu yeşil noktalı gurubun geçen Canan Kaftancıoğlu ve bazı bayan sunuculara nasıl hakaret ettiğini ve ahlaksızca davranışlarını örnekleri ile açıklamıştım.  Amaç belli tabii. Eskiden güç gösterisi yapmak için Vatan Cephesi’ne üye olunması için baskı yapılırdı, günümüzde milli hesap oldu bu.

Şimdi pek çok kamu görevlisi, sıradan vatandaşlar, başlarına bir iş gelmesi korkusu içinde sosyal medya hesaplarının yanına yeşil nokta ve Türk Bayrağı koyacak.

Biz de bunu hatırlatınca, “Vay darbe mi istiyorsun?” türü saçma sapan hakarete maruz kalacağız.

Bir taraftan dünyanın süper ülkesi olduğunuzu, bütün ülkelerin Türkiye’yi kıskandığını, parmak ısırdığını söyleyeceksiniz, öte taraftan her gün milletin cep telefonlarına mesaj atıp “10 lira da sen katkıda bulun” diyeceksiniz.

Kendi görüşlerine uymayan televizyonlara cezalar yağdıran RTÜK Başkanı’nın söyledikleri dün bütün basında yer aldı.  Noyanlar hakkında yazdığım yazımda kısa sürede haklı çıktım. RTÜK Başkanı beni yanıltmadı yine.

Dünkü yeni açıklamadan anlıyoruz ki, meğer yandaş tetikçi kanalda yayınlanan “Öldüreceğiz” sözleri, kamu vicdanını derinden yaralamış ve gereği mutlaka yapılacakmış.

Sanki “Bu kanala ceza verip de darbecileri mi sevindireceğiz” diyen RTÜK Başkanı değilmiş gibi, bu kanalda söylenenlerin RTÜK ilkeleri açısından asla kabul edilemez olduğunu söylüyor şimdi.

 “Görüyorsunuz işte, biz ayrım yapmıyoruz, RTÜK ilkelerini ihlal eden herkese eşit davranıyoruz” demeye çalışsa da kıvıramadı.