1-Oto tamir atölyeleri gelecekte var olmayacak.

2-Bir benzinli/dizel motorda, 20.000 ayrı parça bulunur. Elektrikli motor da ise 20! Elektrikli araçlar, ömür boyu garantili satılmakta ve sadece satıcılar tarafından tamir edilmektedir. Bir elektrik motorunun çıkarılması ve değiştirilmesi, yalnızca 10 dakika sürer.

3-Arızalı elektrik motorları bayide tamir edilmemekte, robotlarla tamir edilen bölgesel bir tamirhaneye gönderilmektedir.

4-Elektrikli motor arıza lambanız yandığında, arabanızı, araba yıkamaya benzeyen bir istasyona götürüyorsunuz ve bir fincan kahve içerken, arabanız tamir ediliyor olacak.

5-Benzin pompaları gidecek.

6-Sokak köşelerinde elektrik dağıtan sayaçlar olacaktır. Şirketler, elektrik şarj istasyonlarını kuracak, gelişmiş dünyaya çoktan başladılar aslında..

7-Akıllı büyük otomobil üreticileri, sadece elektrikli araba üreten yeni tesisler kurmak için çoktan bütçe ayırdılar..

8-Kömür sanayileri gidecek. Benzin/petrol şirketleri gidecek. Petrol için sondaj duracak. Öyleyse, OPEC'e veda edin! Ortadoğu'nun başı dertte...

9-Evler, gün boyunca elektrik üretecek ve depolayacak, daha sonra kullanacak ve şebekeye geri satacak. Tesla çatısını gören var mı?

10-Günümüzde yeni doğanlar, kişisel arabaları müzelerde görecek sadece! GELECEK; çoğumuzun düşünebileceğinden daha hızlı yaklaşıyor.

11-1998'de, Kodak'ın 170.000 çalışanı vardı ve dünya genelinde tüm fotoğraf kağıdının % 85'ini sattı. Sadece birkaç yıl içinde, iş modelleri ortadan kalktı ve iflas etti. Bunun olacağını kim bilebilirdi?

12-Kodak ve Polaroid’in başına gelen, 5-10 yıl boyunca, birçok sektörde yaşanacak ve çoğu insan bunun geldiğini görmüyor.

13-1998 yılında, 3 yıl sonra bir daha asla film çekmeyeceğiniz aklınıza gelir miydi? Günümüzde kimin kamerası var ki?

15- Bunların hepsi, yapay zeka, sağlık, özerk ve elektrikli otomobiller, eğitim, 3B baskı, tarım ve iş alanlarında yine olacak

16-“Future Shock” kitabını unutun, 4. Endüstri Devrimi'ne hoş geldiniz.

17-Yazılım sektörü, inovasyondan geçti ve önümüzdeki 5-10 yıl içinde, çoğu geleneksel sanayi sektörü de aynı kaderi bekliyor.

18-UBER, sadece bir yazılım aracıdır, herhangi bir arabaya sahip değiller ve şimdi dünyanın en büyük taksi şirketi! Herhangi bir taksi şoförüne, bu günlerin geldiğini görüp-görmediklerini sorun.

19-Airbnb, şu anda mülk sahibi olmasalar bile, dünyanın en büyük otel şirketi.. Hilton Hotel'lerine bunun geldiğini görüp-görmediklerini sorun.

20-Yapay Zeka: Bilgisayarlar, dünyayı anlamada katlanarak daha iyi hale gelecekler.

21-ABD'de, genç avukatlar zaten iş bulamamaktadır günümüzde. IBM'in Watson'ı sayesinde, saniyeler içinde %90 doğrulukla (şu ana kadar temel şeyler), yasal tavsiye alabilirsiniz. Yani, hukuk okuyorsanız, hemen durun. Gelecekte, %90 daha az avukat olacak.

22-Watson, hemşirelerin kanser teşhisi koymasına da yardım ediyor.

23-Facebook, yüzleri insanlardan daha iyi tanıyan, tanıma yazılımına sahip artık! 2030'da, bilgisayarlar insanlardan daha akıllı olacak.

24-Özerk otomobiller: 2018'de, ilk otonom otomobiller ile tanıştık. Önümüzdeki 2 yıl içinde, tüm sanayi sektörü, büyük inovasyondan geçecek. Aracınızı, telefonunuzla çağırabileceksiniz örneğin...

25-Park etmenize gerek kalmayacak, sadece sürüş mesafesini ödeyeceksiniz ve sürüş esnasında üretken olabileceksiniz. Bugünün küçük çocukları hiçbir zaman ehliyet alamayacak ve asla bir araba sahibi olmayacaklar.

26-Bu durum, şehirlerimizi değiştirecek çünkü, %90-95 daha az arabaya ihtiyacımız olacak. Eski park yerlerini yeşil parklara dönüştürebiliriz.

27-Her yıl, yaklaşık 1.2 milyon insan, dikkat dağınıklığı veya sarhoş sürüş de dahil olmak üzere, trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Şimdi, her 60.000 milde bir kaza geçiriyoruz; otonom sürüş ile, 6 milyon milde 1 kazaya düşecek.

28-En geleneksel otomobil şirketleri, şüphesiz iflas edeceklerdir. Teknoloji şirketleri (Tesla, Apple, Google) devrimci yaklaşımı uygulayacaklar.

29-Volvo, içten yanmalı motor araç üretimini durdurmak hedefi ile, 2019 modellerinin tümünü, sadece elektrikli ve hybrid üretmekte...

30-Volkswagen ve Audi'den birçok mühendis, Tesla' dan korkuyorlar ve öyle olmalılar. Tüm elektrikli araçları sunan şirketlere bakın. Birkaç yıl önce duyulmamış bir şeydi.

31-Sigorta şirketleri, büyük sıkıntı yaşayacak çünkü, kazalar olmadan, maliyetler daha ucuz hale gelecek. Onların, araba sigortası işletme modeli, ortadan kalkacak.

32-Emlak değişecek. çünkü, işe giderken çalışabilirseniz, insanlar çok daha uygun fiyatlı mahallelerde yaşamak isteyecek ve kulelerini terk edeceklerdir.

33-Elektrikli arabalar, 2030’da yaygınlığın en üst noktasına varacak. Artık, şehirlerin gürültüsü değişecek çünkü, tüm araçlar elektrikli.

34-Şehirler, daha temiz bir havaya sahip olacak.

35-Elektrik, inanılmaz ucuz ve temiz olacak.

36-Güneş enerjisi üretimi, 30 senedir üssel bir eğriye bürünmüş durumda... bu, önümüzdeki senelerde sadece artacak.

37-Fosil enerji şirketleri, evdeki güneş enerjisi kurulumlarından kaynaklanan rekabeti önlemek için, şebekeye erişimi sınırlandırmaya çalışıyor ancak, bu devam edemez (teknoloji, bu stratejiyi bozacak).

38-Sağlık: Tricorder X fiyatı, bu yıl açıklanacak. Telefonunuzla birlikte çalışan, retina taramanızı, kan grubunuzu ve nefes aldığınız tıbbi bir cihaz inşa edecek şirketler var. Daha sonra, neredeyse her hastalığı tanımlayacak, 54 biyo belirteç analiz eder. Şu an, sağlık amacıyla, onlarca telefon uygulaması var.

Yarına hoşgeldiniz!