Herkesin dilinde çeşit çeşit iş fikri.

 Peki bunların kaçı hayata geçiriliyor?

Hadi hayata geçirilmesini geçtim. Kaçı için bir başlangıç adımı atılıyor?

Bütün o muhteşem fikirler okey masasındaki  ıstakalardan birinin devrilmesi  veya biten çayları doldurmak için kalkıp çaydanlığı almaya gitmek ile son buluyor.

Oysaki elimizin altında muazzam bilgilere sahip bir hazine duruyor. O hazine ile ister iş fikrinizi en ince ayrıntılarına kadar araştırır, isterseniz de iş kurmak isteyen ama ne yapacağını bilmeyenlere satabilirsiniz.

Direkt internet bağlantısı ile kolayca ulaşabileceğiniz öyle siteler var ki, bu sitelerden hangi kelimenin hangi ülkede Google arama motoru kullanarak kaç kere arandığına, ihracatı için hangi ülkede hangi belgenin kullanılacağına, hangi ülkenin hangi üründen kaç adet ve ne sıklıkla aldığına kadar binlerce kolay anlaşılabilir bilgi.

Hatta bunların yanında hiç yabancı dili olmayanlar için ithalat ve ihracat yapmak isteyenlere  özel çeviri siteleri daha neler neler. Yeter ki cesaretiniz, vaktiniz ve bir iş fikriniz olsun.

Paranız olsun demedim bakın. Çünkü interneti doğru şekilde kullanarak yatırım maliyeti olmadan bir çok işi yapabilirsiniz.

Eskide kaldı artık hadi şuradan bir dükkan tutalım, hadi şuraya iki sandalye, iki masa, elektrik, su, ısınma derken  kazanmaya başlamadan borç içine gömülmek.

 İnternette koskocaman alanlara yayılmış uluslararası sanal ofisleriniz varken ne gerek var dört duvar arasına tıkılıp üzerine sürüyle masrafa girmeye.

Zamanın kolaylıklarından, nimetlerinden yararlanmak herkesin hakkı. Ne yaş sınırı var ne de statü. Yapacağınız tek şey Google arama motorunu açıp yapmak istediğiniz iş ile ilgili araştırma yapıp işinizi şekillendirmek. Sonrasında web sitesini de, mobil uygulamasını da ücretsiz olarak basitçe hazırlayabileceğiniz platformlardan dan birini hazırlamak.

 Oldu bitti işte. Artık o muhteşem fikirleriniz okey masalarındaki ıstakalardan, yediğiniz kısır, börek, çörekten çok daha fazlasına ulaşabiliyor olacak.

Araştırma yapmak için de; Global market finder, Google trendler, trade map, CIA  gibi birkaç örnek siteyi vereyim belki lazım olur.

Haydi bakalım kolay gelsin.