Biz balkanlıyız kardeşim!

Durum nettir; sebze yemeği de olsa tabaktaki kaşığına – çatalına nal gibi et gelmezse yemekten sayılmaz. Oturur bir kuzuyu yeriz de hani derde bunun oğlağı diye soruştururuz.

İşte benim gibi ete aşık olanlar için ‘mabet’ denilebilecek bir mekan açıldı.

Jack Steak House

***

Serdivan’da bir süredir misafirlerini ağırlayan Jack Steak House her şeyiyle 1. sınıf bir et restoranı.

Uzun zamandır gitmeyi planladığı mekanı bir süre önce özel bir aile yemeği fırsatıyla ziyaret edebildim.

Bahçe düzenlemesinden tuttun da dekoruna mutfağına, personelinden restoran şefine kadar her şey size iyi bir akşam geçireceğiniz izlenimini önceden veriyor.

***

Dün resmi açılışını yapan restorandın müdürü yakın arkadaşım Sadem Tosun. İşletme sahiplerinin Sadem’i bu iş için görevlendirmeleri, konuya ne kadar iyi hakim olduğunu gösterir. Sadem Tosun, benim gözümde bu şehirde yiyecek ve içecek alanında en iyi eğitimi almış, aynı zamanda kendisini en iyi geliştirmiş gençlerdendir.

Jack Steak’in masalsı dekorunu görünce, neden daha önce burada yemek yemedim diye hayıflandım açıkçası.

Bu restoranın hayata geçmesi ve Sakaryalıların İstanbul’daki iyi bir et restoranında bulacağı kaliteyi bulabilmeleri için çok uğraşıldığını bizzat biliyorum. Harika bir yıldızlı gökyüzü efekti veren tavan süslemesi olsun, kütüklerden özel olarak hazırlanan masaları olsun, hatta lavaboların bile nasıl büyük bir titizlikle hazırlandığını biliyorum. Sonucun mükemmel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

***

Ağaç kütüğünden yapılmış ihtişamlı masaya oturur oturmaz daha önce pek rastlamadığınız bir akşam yemeği deneyimine başlıyorsunuz. İyi eğitim almış, güler yüzlü garsonların önünüze koyduğu deri kaplama özel basım menü adeta insanın aklını başından alıyor. Sadem’den öğrendiğime göre, menüde kullanılan fotoğrafların tamamı Jack Steak mutfağında hazırlanan yemeklerin fotoğrafları. Özel katalog çekimi yapılarak menü hazır edilmiş. Yani menüde gördüğünüz tabağın aynısı masanıza geliyor. Birçok restoranın yaptığı gibi menü fotoğrafları internetten, yemek bizim mutfaktan olmuyor. Sürprize yer yok!

***

Siz, oldukça kalın olan menüde ne yiyeceğinize karar vermeye çalışırken muhtemelen kaybolacaksınız. Size tavsiyem yemeğinizi seçene kadar şarküteri ürünü mezelerden tatmanız. Bayılacaksınız! Nasıl bir et yiyeceğinize karar veremediniz mi? Hiç sorun değil, garsona sorun size o etin şeceresini çıkarsın. Yine mi olmadı, bırakın kararı Sadem versin. Pişman olmazsınız, ben öyle yapıyorum!

Restoranda yerli et kullanılıyor. Ana olarak dört tedarikçileri var. Ama iyi et olduğu zaman tedarikçiler dışında da et alınıyor, ülkenin neresinde olursa olsun getirtiliyor. Etler gerektiği gibi bekletildikten sonra pişim aşamasına alınıyor.

Özel soslar ve baharatlar Jack Steak’in güçlüğü olduğu bir diğer yönü.

***

Bu kadar yemekten bahsettikten sonra müsaade edin, naçizane bir-iki tavsiyede bulunayım. Şatobiryan’ı kesinlikle es geçmeyin. Eğer kuzu düşkünüyseniz Kral Tacı (kuzu kaburgası) harika bir tercih olacaktır. Ama benim gibi dolu dolu etten yanaysanız kesinlikle ve kesinlikle T-Bone Steak…

Üzerine de bir kızarmış dondurma oldu mu, her şey mükemmel olacaktır…