İlk akla gelen korona virüsünden nasıl kurtulur sorusudur.Benim bahsettiğim yalnızca virüs değil.Eski Dünya düzeni.Dikkatlice dinlediğim bilim insanları virüsten kurtulmanın tek yolunun mutlak sosyal izalasyon olduğun da birleştiler.Ev de kalanlar da ,çıkmak zorun da kalanlar da temas ve temizlik konusuna titizlikle uyarlarsa virüsten kurtulma ihtimalimiz var.

Asıl konumuz bu haksız adaletsiz,güçlünün güçsüzü ezdiği emperyalist düzen.

Bu virüs ve benzerleri hep vardı.Tanrı ölüm hariç her derdin devasını vermiştir.Devayı bulmak içinde insana beyin denilen muhteşem organı hediye etmiştir.Beyni kullanırsak,bilimin gösterdiği yoldan gidersek bu salgının aşısın ilacını her neyse çaresini er veya geç buluruz.

Evet Dünya beşten büyüktür.ABD,İngiltere,Fransa,Rusya ve Çin Birleşmiş Milletlerde elde ettikleri veto hakkı ile dünyayı istedikleri şekilde yönettiler bu güne kadar.Bu gün görüyoruz ki bu virüsten en çok etkilenen bunlar ve İtalya ,İspanya,Hollanda,Belçika gibi yandaşları olan ülkeler.Büyüklükleri pek işlerine yaramadı.

Bu ülkelere medeni diyenler ya tarihi yada medeniyetin ne olduğunu bilmiyorlar.Bunlar zenginlik ve güçlerini tarih boyunca sömürdükleri Asya,Afrika,Amerika gibi kıtaların insanlarından ve tabii kaynaklarından almışlardır ve bunu en vahşi şekilde yapmışlardır.

Tanrı bu günler de bunlara bir mesaj gönderdi.Hepiniz Adem ve Havva dan geldiniz.Aranızda ırk,din,mezhep,zengin,fakir gibi ayrılıklar önemli değil.Aklınızı başınıza alın dedi.Birinizin başına gelen hepinizi etkiler.Bu mesaj neden geldi?Çünkü bilim ve teknolojiyi kullanarak tek elden yönetecekleri bir dünya düzeni için çalışmalar yapıyorlardı.Ahret inancı olmayan bazı din ve mezhep mensupları ellerindeki muazzam siyasi ve ekonomik güçleri bu konuda kullanmaya başlamışlardı.

Televizyonlarda izlediğimiz bazı tartışmalar,bu salgının bile bu yönde kullanılacağı kuşkularını arttırmaktadır.Anlaşılan bu arkadaşlar mesajı doğru yorumlayamıyorlar.

O zaman bir öngörüde bulunayım.Sular vasıtasıyla insanlara ulaşan bir virüs olduğunu varsayalım.Denizler,göller,akarsular hatta yağmur suları bile kullanılmaz hale gelsin.Dünya ve dolayısıyla bu muhteremler susuzluğa kaç gün dayanabilirler?Depremden biliyorum en çok beş gün.

Bu nedenle tanrıyı daha çok kızdırmayalım.İnsanlar artık akıllarını başlarına almalıdır.Haksızlığa hukuksuzluğa karşı çıkmalıdır.Dünya bu düzenden kurtulmalıdır.İnsanlığa tertemiz,yaşanılacak bir dünya bağışlayan Tanrı, doğayı kirleten,insanların aklını başından alarak,onları kul ve köle haline getiren bu düzene ve onun temsilcilerine dur dememizi istiyor.

bahanedir.İnsanlığın kurtuluşu Allahın verdiği en büyük nimet olan aklımızı kullanmaktan geçiyor.Akıl bizi bilme teknolojiye vicdana adalete en nihayette Tanrıya ulaştırır.

İyilik ve kötülük savaşıyor.Kendilerini tanrı mertebesine yükseltmeye çalışan,çarların, kralların, ,imparatorların,diktatörlerin yanında mı yer alacaksınız yoksa karşısında mı,karar bizlere ait.Geleceğimizi yapacağımız doğru tercihler belirleyecek.Korkuya ve telaşa gerek yok.Tanrı zulmetmez.Zalimlere de sonsuza kadar müsaade etmez, yeter ki bizler aklımızı ve imanımızı kaybetmiyelim.

Sağlıklı günler dileğiyle.