Evet sayfa okurları bu haftaki konumuz, Özel Sağlık Sigortaları ve Tamamlayıcı Sağlık sigortaları. Covid-19 Pandemi sürecinde, Devlet Hastanelerimizin yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı %100'e yakındı. Bu süreç içerisinde Özel Hastanelerin vermiş olduğu hizmetler çok önem arz etmektedir.         Özel Hastane giderlerinin yüksek olması her bütçeye uygun olmaması sebebiyle, Özel Sağlık Sigortası   ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarından faydalanmak önemli.

Özel Sağlık Sigortalarından faydalanma durumuna ekonomik olarak bakıldığında, belli bir bütçe gelirinin olması gerekmektedir. Ekonomik açıdan asgari düzeyde geliri olanların ise, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından faydalanmaları uygun olacaktır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları, SGK ile anlaşmalı Özel Hastaneler tarafından sağlık hizmetleri verilmesidir. Bütçesi olanların, bütçesinden ayırarak özel sağlık hizmetlerinden faydalanması artık lüks değil acil ihtiyaç konumundadır. Yıllık bütçemizin belli   bir bölümünü Özel Sağlık Sigortasına veya Tamamlayıcı Sağlık sigortasına ayırmalıyız diye düşünüyorum.

Özel Sigortaların da önemi, kaybettiklerinizi belli bir giderle yerine koymaktır. Bu, maddi veya manevi olacak giderlerdir. Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (SGK ile anlaşmalı) salgın hastalık döneminde imkanı  olanların yaptırması önemlidir.

Özel Sağlık Sigorta hizmetlerini, ülkemizde faaliyet gösteren belli sayıdaki şirketlerden alabilirsiniz.

 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (SGK ile anlaşmalı),                                                              Tamamlayıcı Sağlık Sigortası konusunu biraz açalım. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, ülkemizde bulunan Özel Hastanelerin SGK ile yapmış olduğu anlaşmalar ile, SGK nın verdiği hizmetleri , Özel Hastaneler bünyesinde vermesidir.  Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarını hemen hemen ülkemizde faaliyet gösteren tüm sigorta şirketlerinden alabilirsiniz.

Tamamlayıcı ve Özel Sağlık Sigortalarında poliçe taleplerinize farklı fiyatlar bulabilir ya da farklı ürünler alabilirsiniz. Şirketlerin taleplere göre, aile ile birlikte, birey olarak ya da çocuk , fert gibi bildirimlerde farklı fiyat çalışmaları alabilirsiniz. Şirketler, Sağlık Sigortalarını teşvik edebilme adına ürünlerinde farklı seçenekler sunabiliyor. Nelerdir? PCR testi, ilave diş teminatı ve temizliği, check-up, göz tedavisi, ambulans hizmetleri gibi çeşitli seçenekler sunulmaktadır. Talebiniz olması durumunda doğum teminatı verilmekte olup, yeni doğan bebeğinize sağlık güvencesi alabilirsiniz. Toplum olarak özel sigortalar konusunda bilinçlenmemiz çok önemli ! Çok gereksiz harcamalar yapıyoruz, ihtiyacımız olmamasına rağmen yine de alıyoruz, harcıyoruz. Bilinçli tüketici nasıldır, nasıl yapar nasıl eder bunları araştıralım. İleride ihtiyacımız olanı alalım olmayanı değil.  Önceliğimiz, sağlığımız ve ailemizdir. Harcamalarımızda öncelik sağlımız olmalıdır. İhmal etmeyelim Sigorta hizmetlerinden faydalanalım.

Kalın Sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ.

[email protected].