Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’nın bir doğa, turizm ve spor cenneti potansiyelini ortaya çıkarma gayretlerine bir yenisini daha ekledi;

Petlas Off-road Türkiye Şampiyonası…

5. Ayak Yarışları ilimizde yapıldı,

28 araç ve 56 pilotun start aldığı yarışa Türkiye’nin dört bir yanından sporcular katılırken milyonlarca insan ilimizi ve ilimizin doğal güzelliklerini izledi.

Bir süre önce “Spor şehri Sakarya sloganıyla vizyon projeleri hayata geçireceğiz” müjdesini veren Başkan Ekrem Yüce, hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Adapazarı Karaköy bölgesinde 260 dönüm arazi üzerinde karting, süpertmoto, drift pisti ile 2 bin metrelik off-road ve motokros pisti ve tribün ile sosyal alanların yer alacağı Spor Ada Vizyon Projesi doğrultusunda yine ve yeni müthiş tanıtıma imza atıldı.


Spor bahane, tanıtım şahane demiştim, öyle oluyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sporun her dalında dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. BMX ve MTB dünya yarışlarının ardından bu kez de Off-Road alanında Türkiye’nin en büyük ve prestijli yarışı Sakarya’da start aldı. Off-Road Türkiye Şampiyonası 5. Ayak yarışları Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Poyrazlar ve Karaköy parkurlarında gerçekleşti.

Başkan Yüce’nin deyimi ile “Sporcularımız sadece yarışmadılar aynı zamanda bir deneme yaptılar. Türkiye’nin en donanımlı parkurlarından biri haline gelecek pisti denediler.”

Çok memnun kaldıklarından eminim…

Bu ve benzeri organizasyonlar sayesinde dünyaya kapılarımızı açıyoruz.

Hatırlasınız, bir sür önce de dünyada sadece 14 şehrin sahip olduğu Bisiklet Şehri unvanına sahip ülkemizin ilk ve tek şehri olarak tescillendik.

Şimdi de Petlas Off-road Türkiye Şampiyonası ile yolumuza devam ediyoruz.


Dünyanın en donanımlı ve en modern bisiklet tesisinden sonra otomobil sporları alanında önde gelecek olan tesisiyle spor şehri olma özelliğini bir kere daha gösteren başta Ekrem Yüce olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Önceki yazılarımda ‘artık patatesle değil, kenevirle anılacağız’ demiştim.

Sadece kenevir değil; Bal, kabak derken gündemimize bir de çikolata girdi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELPAŞ bünyesinde kurulan çikolata imalathanesinde üretilen ürünler raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Şehrin çikolata markası ‘Nehir’ olacak…

“Nehrin Çocuklarından” esinlenerek konulan ismiyle, uygun fiyat ve kaliteliyle en kısa sürede vatandaşla buluşacak.




Bal, süt, et, yumurta, fındık ve kenevirden sonra hayatımıza bir de Nehir girecek ki vatandaşın uygun fiyatlarla kaliteli ve sağlıklı ürünlere ulaştırması yanında şehrimiz marka değerine katkı sağlayacağı kesin…

BİR TEŞEKKÜR DE ADAPAZARI BELEDİYESİ’NE

Adapazarı Belediyesi, Mutlu Işıksu başkanlığında bir yandan ilçenin çehresini değiştirmeye çalışırken diğer yandan da kültür ve sanat etkinlikleriyle halkın moral kaynağı olmaya devam ediyor.

Bir süre önce Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde ünlü fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, Tarih Profesörü Haşim Şahin ve tiyatro sanatçısı Seçkin Bayramoğlu kültür sanat dostlarıyla buluştu, ardından gençlik konseri, pandemiyle bunalan özellikle gençler ve öğrenciler için büyük bir motivasyon oldu.

“Mahallemi Güzelleştiriyorum” projesi de ayrıca övgüye değer.

Proje kapsamında mahallelerimizin kasvetli görüntüsünden uzaklaşıyor, güzelleşiyor.

Caddelerimiz sil baştan yenileniyor…

Bu durumda tek endişemiz şu olurdu, makyaj yapıyorlar!

Yani süslüyorlar…

Lakin Adapazarı Belediyesi öyle yapmıyor, tüm altyapı kurumlarıyla koordineli çalışarak önce alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını bekliyor. “SASKİ, TELEKOM, SEDAŞ ve AGDAŞ gibi tüm altyapı kurumlarımızla organize çalışıp, onların işi bittikten sonra üst yapıya geçiliyor.

Yani, yarın yine kazarlar endişesi taşımamıza gerek yok.

Bu arada Başkan Işıksu’nun spora olan katkısından da söz etmem gerek.

Mutlu Işıksu, Amatör Spor Kulübü yöneticileri ile buluştu.

“Adapazarı’mızı çok seviyoruz ve her alanda daha başarılı olması için hep birlikte gayret ediyoruz. Amatör spor kulüplerini bu anlamda önemsiyoruz. Yöneticilerimizle zaman zaman farklı vesilelerle bir arada oluyorduk, hep birlikte bir kez daha toplandık. Bizlere ilgi gösteren amatör spor kulüpleri başkanımıza ve camiamıza teşekkür ediyorum. Şehrin kalbi olan Adapazarı’mızın spor geleceğinin çok daha iyi noktalarda olması için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün de aldığımız karar neticesinde amatör kulüplerimize desteklerimizi sürdürdük. Adapazarı, sporla güzel” diyerek Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Yaşar Zımba nezdinde amatör spor ve sporcular için anlamlı bir katkıda bulundu.

KANGRENE DÖNEN KATLI PAZAR YERİ!

Katlı Pazar Yeri, gerçekten de bu şehrin kanayan bir yarası…

Yılların sorunu…

Nihayet kangrene dönen bu sorunu masaya yatıran bir belediye başkanı gördük.

Başkan Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediyesi Kasım Meclisinde konuşmuş; “Şehrin kalbi ve ticaretin merkezi olan Adapazarı’nın önemli noktalarından biri olan Katlı Pazar’da, mülk sahiplerinin kararı olmadan çalışma yapılamayacağını” vurgulayarak dört maddelik teklifini paylaşmıştı.

Teklif şuydu;

Yeni yerleşke için ihtiyaç olan proje çizimi Belediyemiz tarafından bilabedel olarak gerçekleştirilecek.

(-1) ve (+3) kat imar durumu kararını mecliste alınacak.

Mülk sahipleri tamam der, karar alınır ve ihale süreci Katlı Pazar yönetimi tarafından tamamlanır ve inşaat başlarsa biz 12-15 ay süreceğini tahmin ettiğimiz inşaat süreci tamamlanana kadar tüm Kapalı Pazar Yerlerimizi, Katlı Pazar esnafımıza tahsis edeceğiz.

Esnafımız eğer kentsel dönüşümle bu projeyi hayata geçirelim derse, kentsel dönüşüm ve birlikte gelen destekler konusunda Adapazarı Belediyesi olarak tüm rehberlik çalışmalarını da yapacağız.”

Başkan Mutlu Işıksu bilahare konunun muhatabı Katlı Pazar esnafıyla buluştu,
Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe’nin düzenlediği, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan’ın da yer aldığı buluşmanın gündemi Katlı Pazar’dı.

Başkan Tepe, “Bizler, birlik ve beraberlik içinde Katlı Pazar’ımızda gayretle ticaretimizi yapıyoruz. Mutlu Başkanımız sağ olsun, seçildiği ilk günden itibaren bizi yalnız bırakmadı. Esnafa en çok ilgi gösteren, Katlı Pazar’ımıza birçok kez gelerek bizlerin dertlerine ve sıkıntılarına ortak olan Mutlu Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Katlı Pazar konusunda da aynı yerdeyiz. Biz, esnafımız için en güzeli olsun tabii ki istiyoruz. İstişarelerimiz de devam ediyor. Proje safhası başta olmak üzere tüm konuları açık bir şekilde değerlendiriyoruz. İnşallah bu konudan hayırlı bir sonuç elde etmek isteriz” dedi.

SESOB Başkanı Hasan Alişan da, esnafın yararını gözettiği ve meselelere olumlu yaklaşımı için Başkan Işıksu’ya teşekkür etti.

Bundan sonrası esnafımızın kararıdır. Bizler de her konuda olduğu gibi esnafımızın yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu demektir ki belediye ve esnaf işbirliğiyle bu sorun ortadan kalkacak hem esnafımız hem şehrimiz kazançlı çıkacak.

Hadi inşallah!!!