Son gündem Anayasa değişikliği. Merak ediyorum, hiç inandırıcı olmayan bu konu ne zaman yerini başka bir oyuna bırakacak? Hatırlıyormusunuz bilmiyorum, bir zamanlar SURİYE diye bir gündemimiz vardı. Suriye ile yatıyor, Suriye ile kalkıyorduk. Suriye de bir SUNNİ nin tırnağı kırılsa haberimiz oluyordu, olaya mezhepten girdiğimiz için bu tarafını gösteriyorlardı bize(bu mezhep meselesine başka bir yazımda değineceğim).Ne oldu şimdi SURİYEDE SAVAŞMI BİTTİ, LİBYADA SAVAŞMI BİTTİ tabii ’ki hayır. Ülkenin gerçek gündemini gözlerden uzak tutmak için BAŞKA GÜNDEMLERİ ön plana çıkararak yoksulluğu, yolsuzluğu, işsizliği, adaletsizliği, kısaca içimizi yakan her şeyin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Başta satın alınmış basın ve yalaka temsilcileri olmak üzere bütün propaganda araçları ile gerçekleri milletten saklama yönteminden başka bir şey değil bu yapılanlar. Son günlerde ’ki başörtüsü meselesi, rektör ataması, gazeteci ve politikacı dövülmesi bu taktiğin birer örneği. Maalesef muhalefette bu taktiğe çanak tutuyor, en azından peşine takılıyor. HUKUKTA REFORM VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ meselesi de böyle bir oyun.

Hukukta reform ve Anayasa değişikliği için hiçbir hazırlık yok. Olsa bile iddia ediyorum, vatandaşın hukuk, adalet, demokrasi ihtiyaçlarına cevap verecek, hayatını kolaylaştıracak hiç bir şey bulamayacaksınız. Bu konuyu gündeme getiren iktidar mensupları HDP hariç diğer partilere çağrıda bulunuyor, önerilerinizi getirin beraberce ANAYASAYI DEĞİŞTİRELİM diyorlar. Ben de haydi oradan diyorum. Bu değişikliği yapacak milletvekili sayınız yeterli olsa, böyle bir çağrı yaparmısınız? Katiyen yapmasınız.

Madem reform yapmaya niyetiniz var, vatandaş olarak ben de bir bir teklifte bulunayım. Bu ülkenin en temel sorunu TBMM dir.Hayatımızın tamamını etkileyen bu kurumun teşekkül ve işleyiş tarzı yanlıştır. Böyle bir yanlış olunca bu ülke de, doğru hiç bir şeyden bahsedemesiniz.Bu günkü sistem de MİLLETVEKİLİ, MİLLETİN VEKİLİ DEĞİLDİR. Adayları Genel Başkanlar seçerse, o vekil GENEL BAŞKANIN VEKİLİ olur. Bu şekil de seçilen milletvekili, TBMM de, milletin değil Genel Başkanın isteklerini yerine getirmek zorundadır.Milletvekili,belediye başkanı adaylarını, il ve ilçe başkanlarını, yönetimlerini, belediye meclis üyelerini, hâkim teminatı altın da partili üyelerin seçtiği bir düzenleme yapabilirmisiniz, işinize gelirmi? Gelmez, yapmazsınız. Meclisin işleyiş tarzında ’ki teknik konulara girmeyeceğim. Bu konular da ayrı bir yaradır. Bu nedenle DEMOKRASİDEN, HALKTAN bahsetmeyin. Yapmayı düşündüğünüz değişikler, parti içi iktidarınız ve bir şekil de ele geçirdiğiniz ülke iktidarınızın devamı içindir. Bu konu da haksızlık yapmayayım, bu değişiklikleri iktidarıyla, muhalefetiyle hiçbir Genel Başkan istemez. Oturdukları sıcak koltukları, bütün seçim yenilgilerine rağmen terk etmeyen muhalefet liderleri, bu günkü iktidarın ve ıstırapların ana kaynaklarından biridirler.

İşte bu nedenlerle ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİMİ, GEÇİNİZ diyorum. Bu sistem böyle gitmeyecek, büyük bir yenilgiye uğrayacaksınız. Sizin bu yenilginizden hepimiz nasibimizi alacağız. Hâlâ vakit varken, elinizde’ki gücü, imkânı bu millet için, adını söyleyemediğiniz TÜRK MİLLETİ için kullanın. TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ DEMOKRATİK, HUKUĞUN ÜSTÜN OLDUĞU, ÇAĞDAŞ İLERİ BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIN. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Arkanızdan NE OLDU PAŞİNYAN dedirmeyin.

Sağlıklı günler dileğiyle…