Konuk Sultanbeyli Belediye takımı tam bir taşeron firma misali sahaya çıkarken varlar ancak 90 dakika ortada gözükmüyorlar…

    İstanbul temsilcisi daha maçın başında orta sahasından bile en az 50 metre uzak oynayan tek forvet Batuhan’ı ileride bırakarak kalecisinin önüne 9 kişi dizerek kapandıkça kapandı hatta kulübesi ile birlikte defans yaptı ancak erken gelen golle ne yapacaklarını şaşırdı.

    Sahada gezinen gole kadar sadece Sultanbeyli oyuncular değildi. Sakaryaspor da gole kadar oyun anlamında yokları oynadı. Geldiği günden beri bir türlü randıman tutmayan Talha’nın nefis ortasında sağ kanat oynayan ancak ikinci forvet gibi sürekli gol koklayan Abdülkadir’in nefis kafa golü bir anda tüm dengeleri değiştirdi.

    Sultanbeyli’nin hocası Dağut Şahin ne yapacağını şaşırırken oyun içinde maç bitene kadar hamle yapayım derken inanın bırakın saha içindeki oyuncuları benim bile başım döndü.

  *****

    Önce Orta alanda oynayan Mesut’la kanat oynayan Enes yer değiştirdi. Sonra defansın hemen önünde yer alan Dursun Türk forvet hattına Batuhan’ın yanına geldi.

    İstanbul ekibi biraz daha öne çıkmaya futbol oynamaya çalışayım derken bu arada Yeşil-Siyahlılar Abdülkadir’le yine bir gol kaçırdı. Takım yerden oynamakta zorlanırken kazanılan korner atışında Murat Hacıoğlu ortaladı bu kez Aytaç Ak farkı yine kafa vuruşu ile ikiledi.

   Oyun olarak futbol adına her iki takımda fazla bir varlık gösteremezken Sultanbeyli ilk yarının son bölümünde topla belki fazla oynadı ancak ne Sakaryaspor kalesine gidebildi ne de kaleci Ozan’ı zorlayabildi. Defans ve forvet hattının 40-50 metre olduğu sahada futbol orta alanda sıkıştı kaldı.

   Buna karşılık Yeşil-Siyahlıların her kazandığı köşe atışı veya havadan yapılan faul atışları rakip kalede net gol pozisyonları olacağının sinyallerini verdi.

  İlk yarıda kötünün havadan iyisi Sakaryaspor skorsal üstünlüğü yakalasa da tribünler oyun alanında ne bir oyun ruhu ne de göze batan öne çıkan bir oyuncu görebildi.  

 

----

 

   İkinci yarıya konuk ekip oyuncu değişikliği ile başlarken yine oyun alanında rotasyon vardı.

    Sultanbeyli Belediyespor’da tek forvet oynayan Batuhan sol kanada geçerken oyuna giren Muhammet Fatih onun görevini üstlendi. Olmadı daha sonra oyuna bu kez gol umudu olarak Enes Ocak girdi forvet hattına ve Sakaryaspor’un üzerine daha fazla gelmeyi düşündü İstanbul temsilcisi. Bu arada futbol biraz hareketlendi ve karşılıklı ataklar daha fazlaydı.

   Etkisiz ve silik gününde olan Sakaryaspor’a İsmail Cem Cambaz 62.dakikada müdahale etmek istedi ve son haftaların formsuz oyuncularından kiralık Enes Ata’yı Ferhat Yazgan’ın yerine oyuna attı ve saha içinde de bilinen değişikliğe gitti.

   Sol kanatta varlığı yokluğu belli olmayan Talha’yı defansın önüne Serdar Ümit’in yanına alan Yeşil-Siyahlılarda belki hücum gücünü havadan daha fazla kullanma adına bu kez Erçağ’ı oyuna erken almak geldi.

   Ancak yine de oyun alanında fazla bir değişim yoktu. Enes’in dağınık, Erçağ’ın ağır, hantal görüntüsünden başka.

   Maça bir ayar gelmiş oyun hızlanmış kale önü pozisyonlar fazlalaşmıştı ancak son vuruşlar ve gol pozisyonlarındaki beceriksizliklerle birlikte kaleci Metehan ve Ozan’ın yaptığı inanılmaz kurtarışlarda yok değildi bu bölümde.

  *****

 

 Kalite ve fiziksel kapasite olarak profesyonel lige az gelen konuk ekibin oyuncuları bir ara koşmaktan yoruldu ve sahada yürüyemez hale geldiler. Sadece sahada görüntüleri vardı ve kramp girmeden sakatlanmadan bu maç bitse de gitsek havasındaydılar.

  Yeşil-Siyahlı oyuncular bu bölümde Murat Hacıoğlu, Enes Ata, Serdar Ümit’le pozisyonlar yakalasa da asıl tehlikeler hep yan toplardan ve havadan yaşandı rakip kalede.

     90 dakika içinde 10’un üzerinde korner atışı yapan Sakaryaspor neredeyse her atışta golle burun buruna geldi fakat forvet adamları gol ayakları ortalıkta pek gözükmeyince defanstan çıkan Aytaç Ak ve Zafer Aydoğdu inanın Pazar günü Atatürk Stadında gol kaçırma rekoru kırdı.

  Buna rağmen aynı zamanda tüm hava toplarını geride karşılayan ileride ise vuran, rakibe resmen havadan indirme yapan yine defansın göbeğinde oynayan bu ikiliydi ve maçın yıldızları da onlardı bana göre.

    Sakaryaspor yine bildiğiniz gibi oynamadan kazanmaya devam ediyor.

    Nereye kadar gider bu güzel görüntüler böyle bilemeyiz. Her maç böyle “ Yerden kaldırmadan havadan indirmeden” kazanılmaz ÇÜNKÜ…