Grubunun namağlup lideri Sakaryaspor, sezonun ikinci yarısına Bayburt Özel İdarespor’u beklenen galibiyetiyle başladı. Oyunun başından itibaren etkikli ataklarla erken gol arayışları ısrarlarla devam etti.

Bayburt takımı savunmada inatla Sakaryaspor’a karşılık vererek maçı dengede tutmaya çalıştı. Bayburt Özel İdarespor içerideki maçlarda izlediğimiz rakipler arasında en iyi savunma yapan takımlardan biri görüntüsü verdi.

İlk yarı Sakaryaspor atakları ve karşı savunma mücadeşlesi olarak 0-0’la kapandı.

İkinci yarıda Bayburt aynı oyun anlayışı ile devamn etse de 69. Dakikada oyuna giren Tahir Babaoğlu 70. Dakikada kalecinin üzerinden yaptığı harika bir aşırtma ile Sakaryaspor’u öne geçirdi. Golden sonra Yeşil Siyahlı oyuncuların iştahı kabardı, atak üstüne atak bindirmeleri ile skoru çoğaltmak hevesleri bitmedi. Neticede 90’da sağ kanatta Ozan Sol’un ralip kaleye süratle götürdüğü topu Tahir’e “Al da at.” dercesine verdiğe pas görülmeye değerdi.

Sakaryaspor, böyle katı savunma karşısında geç de olsa 2-0 gibi net skorla maçı alması seyirciyi mest etti doğrusu. Rakiplerin de maçlarını kaybetmesi Sakaryaspor’un liderlikteki puan farkını da rahatlattı.

Bundan sonraki periyotta Sakaryaspor’un zorlanacağını zannetmiyorum. Zira takımda mutlu sona bir an önce ulaşma arzusu ve inancı sahada görülüyor.

Futbolda olmaz olmaz diye bir şey yok. Bunu da akıldan çıkarmamak gerekiyor. Şu anki görüntü ile devam edilip aynı istek ve inbatla devam edince gerisi zaten gelecektir. Sakaryaspor bu görüntüsü ile ben bu liderliği bırakmam diyor.