Korona, ülkemizde resmen 11 Mart 2020'de ortaya çıktı.

Geçen süreçte birçok ülke aşı üretti.

Peki, biz ne yaptık? Yani ne ürettik?

Bakalım;

21 Eylül 2020: "Aşı çalışmalarında dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmenin yanında kendi aşımızı üretme yolunda hızla ilerliyoruz. Halen süren sekiz aşı geliştirme çalışmasından ikisinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı.

Özel sektöre ait bir firmanın altyapısı aşının üretimine uygun hâle getiriliyor. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıları milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz."

5 Ekim 2020: "Ülkemizde 13 ayrı aşı geliştirme çalışması başlatılmıştı. Bunlardan iki ayrı kategorideki beş tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı... Üretim konusunda da altyapısı uygun bir firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesi bulunuyor.

İkinci bir firmamızın da üretim altyapısını tamamlamasıyla bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. İnsan çalışmalarından biri için önümüzdeki hafta bin doz aşı üretilmiş olacaktır."

20 Ekim 2020: "Yerli aşı çalışmalarında iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşılacağı görülüyor... Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir."

25 Kasım 2020: "Kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç Nisan ayında kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz."

30 Kasım 2020: "Önümüzdeki bahar aylarından itibaren bu küresel sağlık krizini geride bırakmaya başlamış olmayı ümit ediyoruz... Gönüllülerin kullanımı aşamasına gelen yerli aşı çalışmalarını da gün gün izliyoruz."

12 Aralık 2020: "Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi, salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."

14 Aralık 2020: "Yerli aşı üretimiyle ilgili çalışmaları da yakından takip ediyoruz. İnşallah bahar aylarında kendi aşımıza kavuşarak çok daha yaygın bir aşılama sürecine geçeceğiz."

12 Ocak 2021: "İnsan deneyi aşamasında olan yerli aşılarımızı gerekli onayların ardından inşallah milletimizle birlikte tüm insanlığın hizmetine sunacağız."

27 Ocak 2021: "Yerli aşı çalışmalarımızın kullanılabilir seviyeye gelmesi, önümüzü daha kolay görebilmemizi sağlayacaktır. Yurt dışından temin ettiğimiz aşıları hızla hizmete sunarken, yerli aşıyla ilgili çalışmaları da yakından takip ediyoruz."

1 Şubat 2021: Dünya aşı bulamazken hamdolsun bizde bu sıkıntı da yok. Burada da çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz... Dışarıdan aşı tedarikinin sürdürülebilirliği şüphelidir.

Dünyada bu konuda yaşanan ve giderek ayyuka çıkan kriz bize yerli aşı çalışmalarına hız vermemiz gerektiğini gösteriyor. Salgınla mücadelede en kritik hususlardan biri olan yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz."

17 Şubat 2021:"İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantıları yaptık, tedariklerini de parça parça gerçekleştiriyoruz. Asıl önem verdiğimiz yerli aşı geliştirme çalışmalarını da yakından takip etmeyi sürdürüyoruz."

15 Mart 2021: "Çalışmaları süren yerli aşımız hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikini sürdüreceğiz."

26 Mart 2021: "Yerli olarak aşı çalışmalarımız devam ederken, ilaç çalışması da yine yerli olarak devam ediyor."

8 Nisan 2021: "Türkiye olarak hâlihazırda insan deneylerini yaptığımız yerli aşımızı, süreçlerin tamamlanmasını müteakip, ‘kimsenin geride bırakılmaması’ ilkesiyle tüm insanlığın istifadesine sunacağız."

30 Nisan 2021: "Şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki, Eylül-Ekim gibi biz onların da üretime geçeceğine inanıyorum."

7 Mayıs 2021 "Ülkemizde şu anda ciddi bir çalışma, yoğun bir çalışma var, Eylül-Ekim aylarına yetiştirmeyi planladığımız bu çalışmayla da yerli aşımızı inşallah yapacağız"

Yani?

14 aydır aşı değil, laf üretmişiz.

Ama dert etmeyin, yeni Anayasa çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Hele bir kabul edilsin ne hastalık kalacak ne de virüs!!!

Şu halimizle bile bizi kıskanan ülkeler, yeni Anayasa’dan sonra bakacaklar ki Türklerle baş etmenin imkanı yok, çaresiz dünyayı terk edip uzaya yerleşecekler…

Ve işte o zaman dünya bize kalacak ve rakipsiz Dünya Lideri(!) olacağız hadi inşallah, hay maşallah!!!