İyi Parti Adapazarı İlçe Bşk. Dokumacı,” Sen Çağır Biz Gelelim !” sloganıyla bir üyelik kampanyası başlatmış.   

    Bu, siyasete davet kampanyası eğer İyi Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı’nın bulduğu sloganla ve inisiyatif kullanılarak başlamışsa, alkışlarım.  

    Siyasete yeteneğim(!) yok. Olsaydı, siyaset yapabilme yaşlarımda anlayışıma uygun bir siyasi kapıdan öyle açık bir davet gelseydi, girebilirdim!

    “ Anlayışıma uygun!” vurgusunu yazımı okuyanlar için yaptım. Siyasette olmadığım, ama Çağdaş Sosyal VE Demokrat olduğum bilinir!

    Asla keskin köşeli Ayrımcı değilim, olmam da! İYİ Parti’nin Ayrımsız Çağrısını o nedenle beğendim.

  

    Sakaryalılara, İyi Partinin Sen Çağır Biz Gelelim davetini duyurmayı görev de bildim, çünkü?

    Ülkemiz ve Sakarya çok zor ve tehlikeli zamanlardan geçiyor. Dünya daha da berbat günlere doğru koşuyor. Halkımız bunu görmeli, kenetlenmeli.

    Öncelik, Siyaset değil, çocuklarımızın ülkesinin geleceğini düşünmek. O zaman böyle bir yazı neden? Asıl bu tartışılmalı?

    Ülke, hiçbir siyasinin ve siyasetin babasının malı değil ki!

    Keşke bunu ilkin 19 yılın iktidarı AK Parti kendi içinde tartışabilse? Böyle bir şeyin lafı bile orada olabilir mi?

     AK Parti Treni’nin kurucuları, 19-20 yılın sonunda O trende oturacak koltuk bulamıyor. Partiye hayat veren Sakaryalıları hatırlar mısınız, nerdeler?

    

    2002 Genel seçimlerinde, adı o zamanlar(!) Adalet ve Kalkınma Partisi iken, Sakarya Milletvekili seçilenleri size hatırlatayım:

    Erol Aslan Cebeci, Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Süleyman Gündüz, Ayhan Sefer Üstün, Recep Yıldırım… Artık aramızda olmayanlara rahmet dileyelim, peki.

    “ 3 Dönemden fazla seçilme hakları kalmadı!” denilir belki? Bir dönem sonra da, 2-3 dönem sonra da trenden indirilen, atılan olmadı mı? Belki olmalıydı da?

    “ Adalet ve Kalkınma Partisi!” adıyla kurulup, kısa zaman sonra,” AK Parti!” olan Siyaset Treni galiba hayret Makas-Yol değişimleri de yaptı, öyle ki;

   Tren, geçtiği Yollarda köprüleri geri dönemeyecek kadar çok yıkarak geçti?

     Siyasi partileri insanlar kurar. İnsan da hataları, yanlışları ile yaratılmıştır. Her insan hata yapar, yapacaktır. Ardına bakıp, dönüp, özür dilemelisin!

    “ Esirgeyen, bağışlayan: -)” sana inanılmaz çoklukla özür dileme hakkı vermiş!

    Yolun sonunda duvar  göründüğü gün; O köprüleri yıkan hep başkaları, hep doğru söylemeyen, hep düşman gibi davrananlar başkaları mı?

    Sakarya’da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenler, 2002 yılında tüm milletvekillerini AKP’ye vermedi mi? Neden her seçimde milletvekili kaybı oldu?

     Halk da, AK Parti’ye gönül verenler de; siyasetin yaptığı yanlışlara ortak olmayacağını böyle gösteriyor. Herkes ardında köprüler bırakmalı, bırakıyor!

     “ Hatanın neresinden dönersen kardır!” sözü vardır. Bunu AK Partiyi Yöneten herkes görüyor. Görse de, her şey gibi, Senin de,” YOK!” sayılma zamanların! 

    Ülke, belli sayıda siyasetçinin verdiği kararlarla yönetiliyorsa ve giderek daha zor günlere yürünüyorsa; O kararların ortağı olmak düşündürmeli!

     Onurlu yaşamak, ülkenin ve çoluk çocuğun geleceğini düşünmek her şeydir.

    Çok yazıp söylediğim bir şeydir,“ Sakarya’da siyaset dünyası, hele en başta da AK Parti Yönetenleri, en Liyakatli-en Doğru bireylerden oluşmuyor!

    Türk Siyaset Tarihi’ne çok seçkin,” Bakanlar yetiştiren Sakarya!” son Hükümetlerde,” Kayıtsız Şartsız Emir Kulu!” sanki?  

    Zaten,Sakarya’da Siyaset, ele geçirenin belirlediği partililerce Yola devam edebilir gibi!

    İYİ Parti Adapazarı İlçesi işte bu kapalı devre zinciri kırabilir mi; keşke!

     Şuna çok eminim ki;

     Sakarya’da, tüm siyasi partilerdeki bireyleri cebinden çıkaracak, dünya ölçeğinde liyakat sahibi kadın-erkek genç kuşaklar var!

    Var olan siyasetçiler, kendileri tanıyıp, kendileri O liyakatlere hayran olsalar bile siyasi partilerine davet etmezler, neden? Gelecekleri tehlikeye girer: -)

    Sakarya’da, hemen her sektörde, mahalle de bile; koltuğu ele geçiren ölene kadar kendisini hepimizin sahibi zanneder. O koltuklar sanki mezara kadardır!

    Daha iyi olan herkes, koltukların can-mal düşmanı gibidir. İşte, İYİ Parti Adapazarı,” Biz Gelelim!” gibi bir Açık Davetle bu zinciri belki kırabilir gibi.

    Meral Akşener de, Temel Karamollaoğlu da siyaset dünyamızda tutarlı çizgileriyle güven duyulan siyasetçiler. Söz hakkınız olacak Kapıları düşünün!   

     Bence,” SEN- SİZ çağırın, SANA- SİZE gelinsin İYİ olur!”