Merhaba değerli okurlarım, İşlerin karışmaya başladığı haftalara girdik sayılır. Seçimlerden önce fonlanmaya çalışılan piyasalarda son atım barutlar atılıyor. Bunu artık o kadar net görmeye başladık ki, Hükümet yetkilileri veya Maliye ve Hazine bakanlığı bile artık ses çıkaramaz oldu. Biraz geri saralım isterseniz, 15 gün önce Bakan Albayrak hal yasasında bahsederken en geç 2020 yılında faaliyete geçecek dedi. Eee ne var bunda diyeceksiniz, satır aralarını doğru okursanız hali hazırda hala bir plan ve programları olmadığını, bunun için sadece gün kurtarmaya çalışıldığını görürsünüz. 
   31 Mart seçimlerinde başlayan sermaye piyasasını fonlama operasyonunda sona gelindi, seçim vaatlerinde ki indirimlerden sadece faiz gerçekleşti ki oda şu şartlarda fazla bir puanlama ile gerçekleşti. Sıkışan para politikasında baskılanan döviz kurları karşısında hükümet ister istemez kendi eli ile zam yapmak zorunda kaldı ve kalmaya devam edecek. İnatta bir murattır diyerek çıkılan yanlış yoldan bir an önce dönülmeli. Suya, Elektriğe, Şekere, Çaya ve son olarak %14.97 ile doğalgaza zam yapıldı, derken bu sabah öğrendim ki Tekel ürünlerine %27 ila 35 arasında zam yapılmış. Reis ne demişti, “faizler düşünce enflasyonda düşecek”. Ama görünen o ki faizler sadece İnşaat ve Finans sektörüne nefes aldırmak için kısa bir süreliğine indirilmiş. Bunun akabinde daha yüksek faizler gelecek ama bu iş, döviz kurlarında ki patlamadan sonra olacak. 
   Bir ara ben bile düşünmedim dersem yalan olur, piyasalarda o kadar saçma sapan hareketler oldu ki, ters pozisyonlarda kaldım. Bir ara dedim ki harbi Reisi’in bir planı var herhalde  ama fazla uzun süremedi, geçtiğimiz haftayı çökerek tamamladık. Kayıt dışı para girişi ya da sağdan soldan gelen para ile sadece DOLar’ı baskılamaya çalışırsanız sonu kaçınılmaz olan olacaktır. Üretim maliyetleri uçtu gidiyor, İmalat sanayi battı gidiyor. Şu an yaz aylarında ki gıda enflasyonunda ki hafif düşüş ve turizmden gelen döviz bizi kurtarmaz. 
   Buradan sevgili Tarım bakanımıza bir iki kelime etmek istiyorum, Kanada menşeili şirketin kolları ile tarım ürünlerinin ithalatını son sürat gerçekleştiriyorsunuz. Bence stok bile yapmalısınız ki döviz kurundan sonra ki patlamadan sonra o koltuk size ağır gelecek. 
   Ve bu hafta ki son sözümü Tarım ile uğraşan emekçi dostlarıma söylemek istiyorum. Ürünler para etmiyor diye tarımdan vazgeçmeyin, bu sene sonbahar ve kış aylarında aldığınız mahsuller çok para edecek. Bunu doğru algılayarak üretmeye devam edin. Bu konu ile ilgili bir köşe yazısı yazacağım. Hastalık ile başlayıp, biriken işlerle devam eden zaman darlığından Cuma köşe yazılarına ara verdim. Tekrar başladığımda ilk ve ya ikinci köşe yazım bu olacak.
BİST100: Geçen hafta neler söyledik neler oldu önce onlara bir bakalım. “Aşağı doğru düşüşlerde ise öncelikle 102.000, 100.600 ve psikolojik destek olan 100.000 var. Bu hafta ciddi anlamda temkinli olmakta fayda var. Bist100 endeksimiz testere gibi küçük yatırımcıyı doğruyor.” Demişim ve endeks 99.679’dan kapattı. Bu haftanın ilk günü olası ters bir gelişme olmaz ise yükseliş ile açar. Ve önce 100bin psikolojik direnci sonrasında 100.600 kuvvetli direncini test eder. Sonrası 101.000, 101.500 ve 102.000 ve 102.750 var. Daha üstü için çok dua lazım. Aşağı doğru ise en kuvvetli desteği 98.700 aşağı doğru pek iç karartmak istemiyorum. Geçen haftadan daha zor olacak bir hafta olacak. YTD.
DOLar: $ sıkışan grafiğinde hareket ediyor, aşağı doğru geri çekilmeler alım fırsatı olarak karşımıza çıkıyor. Artık baskılanan döviz varlıklarında yanlış politikalarla sona yaklaşıldığını düşünüyorum. YTD.
ONS ALTIN: Teknik düzeltmesini korkutarak yaptı. Yukarı doğru bir kama formasyonu görünüyor. 1.175$ da alım fırsatı olabilir dediğim zamandan beri aralıksız yükseldi. Haftayı günlük minör trendin desteğinde olan 1.440 $ da kapattı. YTD.
Hepimize bol bereketli iyi hafta diliyorum.