Toplum olarak sıklıkla sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde, ara öğünlerde, evde televizyon karşısında tükettiğimiz besinlerin başında gelen kuruyemişi alırken de saklarken de en önemli unsurun hijyen ve tazelik olduğu belirtildi. Uzmanlar uygun koşullarda saklanmayan ve tazeliğini bitirmiş kuruyemişlerin aflatoksin barındırabildiğini belirterek kuruyemiş alırken dikkat edilmesi gereken hususları açıkladılar.
Açıkta satılan ürünlerin muhafaza etme koşulları, üretim zamanı, son tüketim tarihinin net olarak bilinemediğini belirten Ufresh Satış Müdürü Üsame Boz “Bu detaylar sağlık açısından çok önemlidir. Paketli ürünlerde kuruyemişin hava ile teması kesilerek son tüketim tarihine kadar ürün taze tutulur ve paket üzerinde ne zaman üretildiği ve ne zaman tüketilmesi gerektiği detayları yer aldığı için gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Paketli aldığımız ürünlerde ürünün son tüketim tarihine ve ürün ambalajında delik, yırtık olmamasına dikkat etmemiz gerekir. Ufresh markası ile internet üzerinden online tüm Türkiye’ye kuruyemiş gönderimini yaparken ürünlerimizin tazeliği ve hijyeni güvencemiz altındadır. Kuruyemişlerinizi müşterilerimize ulaştırana kadar en temiz ve en uygun ortamlarda muhafaza ederek gıdaya uygun şekilde ambalajlar ile sunmaktayız” diyerek kuruyemiş tüketicilerinin ürün alırken hijyen ve tazeliğe önem vermesini tavsiye etti.