AK Parti, garip gündemlerle ülkeyi bir Genel-Yerel Seçime taşıma telaşı yaşıyor. Telaş, her İktidarı yapamayacağı vaatlere sürükler, kaybettirir.

    Lunapark Treni gibi, şehrin işlediğinden haberi olmadığı 4 yolcu vagonlu Pendik-Mithatpaşa Treni’ni Adapazarı Garı’na getirdiği gün, MÜJDE midir?

    Kim-Kimler, TCDD 1.nci Bölge Müdürümüze,” Bu Trenle Adapazarı Garı’na git! Oradaki törende,( Sakarya’ya bu gar artık yakışmıyor. Sakarya’ya en kısa zamanda yeni bir gar binası planlıyoruz.) müjdesini GÜNDEME ÜFÜR.” der?

    Törende sendikacı kardeşlerimiz de varmış. Aslında Onlar Vagon Fabrikası,     “ Özerkleştirildiği?” gün, Çökülme Miladı’nı görmeliydiler?

   Adapazarı GARI’na günde 5 sefer gelecek, 4 vagonlu bir Tren için Sakaryalı selam durur mu? O GÜN,“ YENİ GAR “ mı önümüze konulur?

    Sakaryalı, AK Parti’nin önüne, İktidar oldukları günden bugüne verdikleri  somut vaatlerini neden koymuyoruz? Ucundan hatırlatayım:

    AKP Milletvekilleri, 8-10 yıl önce,” Ankara-İstanbul 2.YHT Hattı yapacağız.   Ankara-İstanbul arasında BİR TEK ADAPAZARI’NDA DURACAK!” demedi mi?

    Son 2-3 yıl içinde de;” ADA EKSPRESİ, İstanbul Boğazı altından Avrupa yakasına Yenikapı’ya, hatta galiba, Halkalı’ya kadar gidecek!” bile denmedi mi?

    

     Sakaryalı AK Parti’den şu gün için bunları bile öncelemiyor. Ama; Lunapark Treni gibi bir Tren geldiği gün, YENİ GAR gündeme neden ve nasıl indiriliyor? Bir tek Sakaryalı şu güne kadar, SİZE,”YENİ GAR?”  lafı etti mi? Tek lafımız YOK;

     TEK LAF;“ O TREN BU GAR’A GELECEK!” olmadı mı? Sakarya yıllardır; güvenli, ucuz, konforlu, insan taşıyacak Trenin O GAR’a gelmesini istedi, istiyor.

     TCDD 1’nci Bölge Müdürü’nün şu gün vereceği müjde; 12 gidiş gelişli, 8-14 vagonlu Adapazarı-Söğütlüçeşme Ekspresi olabilirdi; AK Parti de alkışlanırdı!

    Hadi şimdi; Bayram değil seyran değil, AKP Parti YENİ GAR ile BİZİ niye öptü? TCDD 1’nci Bölge Müdürü SEHVEN öptüyse açıklansın, Onu da bilelim? 

   20 Yılda yapılan YHT-Yüksek Hızlı Tren Hatlarının hangisi eksiksiz ve Hızlı Tren gibi çalışıyor? Bir yıllık Yolcu ve Yük Taşıma istatistikleri asla açıklan(a)maz! TCDD de, Sendikalar da açıkla(ya)maz!

   Demiryollarımızın 1980-2000 Yılları arası Yolcu-Yük Taşıma İstatistiği ile 2002-2020 yılları arasındaki Yolcu Yük Taşıma İstatistiği açıklansa, uçurum görülür.

   Türkiye; motorlu taşıtlar ulaşımına 50-60 mt genişlikte, viyadüklü, tünelli binlerce kilometre TEM Yolu yaptı. Tarım Arazileri-Köy ve Köylü yok edildi.

  Gelişmiş dünya ülkeleri, akıl almaz ağırlıktaki sanayi yüklerini ucu görülmeyen  tren katarları ile taşıyor. Veya, denizle, nehirle taşıyor.

    Onlar saatte 400-500 km hızla giden trenlere YHT diyor. Türkiye’de teknolojisi eksiksiz tek YHT olmadığı halde; YHT’LER UÇAMIYOR, MÜRİTLER UÇURUYOR!

    Ankara’dan-Arifiye’ye 1.YHT ile gelirken, Doğançay-Arifiye arasını 50-60 km hızla geçmiştik. Adı YHT-Yüksek Hızlı Tren: -)

   Cumhurbaşkanı geçen Ankara-Sivas arası YENİ YHT Hattı açılışına gidecekti. Açılış 7. kez ertelenmiş? O Hattın da % 20’si ESKİ DEMİRYOLU HATTI imiş.

    TCDD Genel Müdürü de görevden alınmış? Suçlu Hatalarla dolu Projeyi yapan; İhaleyi de verenler değil tabii ki?

     AK Parti’ye oy verenler keşke yaşadıklarımızı İstişarelerde kendileri anlatsa? Bir de,” Sakarya’ya YENİ GAR!” bir müjde mi; ESKİ RANT FİTNESİ Mİ, sorulsa?

   Biz,” BU GAR’DA “, her Dini Bayram’da İstanbul’dan günde 12 kez tıka basa insanla dolu gelen-12 kez de giden Haydarpaşa-Adapazarı Ekspresi bekliyoruz. 

  Sakarya yüzyıl öncesini de arıyor.“ ADAPAZARI RAYLI SİSTEM KROKİSİ” bile yok.   Sakarya 27 yılın İKTİDARI  AKP’ye çok tabii ki, Hata ve eksiklerini soracaktır.