Sakaryaspor kongresinde başkanlık için yarışacak isimler arasında yer alan Uğur Akkuş ile Sapanca’da bir görüştüm. Kendisi hakkında dile getirilen birçok konuyu açık açık sordum. Akkuş da eğip bükmeden yönelttiğim sorulara net cevaplar verdi.

Ekrem Yüce “tarafsız kalacağım” dedi

Bilindiği gibi Sakaryaspor başkan adayı Uğur Akkuş, Çarşamba günü Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bende bu görüşmenin hemen ardından Akkuş ile bir araya gelerek öncelikle Başkan Yüce ile yapılan görüşmenin nasıl geçtiğini kendisine sordum.

Akkuş, Yüce’nin tüm başkan adaylarına eşit mesafede durduğunu aktarırken, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Sayın belediye başkanımıza bizleri makamında ağırladığı için teşekkür ediyorum. Kendisi uzun yıllardır siyasetin içinde olan tecrübeli bir isim. Sakaryaspor’a ve Sakarya şehrini olan yakınlığımızdan ötürü kendisi teşekkür etti. Biz seçim sürecinde destek olmasını rica ettik. Ancak sayın başkanımız belediye başkanı olarak bu seçim sürecinde tarafsız kalacağını, tüm adaylara eşit mesafede olacağını iletti. Bu yaklaşımına saygı duyuyorum. Hatta bana halkla daha çok bütünleşmemi, kendimi halka daha çok tanıtmamı, soru işareti olan kişilere soru işaretlerini gidermemi telkin ve tavsiye etti ve başarılar diledi.”

Projelerle ilgili sunum yapacağız

Başkan Ekrem Yüce’ye Sakaryaspor’un geleceğiyle ilgili hazırladıkları projeler hakkında bilgi verdiklerini söyleyen Uğur Akkuş, kısa bir süre içinde Yüce ile tekrar bir araya gelerek bu projeler hakkında sunum yapacağını da sözlerine ekledi. Akkuş konu hakkında sözlerini şöyle sürdürdü; “Gerek Sakarya şehrinde gerekse de Sakaryaspor’un geleceğiyle ilgili yapmak istediğimiz bazı projelerimiz var. Bunların bir iki tanesinden Sayın Başkanımız Ekrem Yüce’ye söz ettik. Kendisi çok heyecanlandı. Ve inşallah profesyonel ekibimizle birlikte kısa bir süre tekrar bir araya gelerek projelerimiz hakkında bir sunum gerçekleştirmek istiyoruz.

Sporun da şehri bütünleştirdiğini, sporun da şehrin bir markası olduğunu anlattı. Kendisine çok teşekkür ederek tavsiyelerini dinleyeceğimi belirtmek isterim. Bu seçimde çekilmeyeceğimi söyledim. Hiçbir şekilde her ne şartlarda olursa olsun geri adam atmayacağımı da belirttim.” dedi.

Kısa sürede büyük başarılar elde edeceğiz

Uğur Akkuş’a neden Sakaryaspor’a başkan olmak istediğini sorduğumda ise şu cevabı verdi; “Türkiye son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirmiş bir ülke. Süper güç haline gelen bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye dünya arenasında sıradan, basit bir ülke değildir. Nüfusuyla, sahip olduğu imkanlarıyla büyük bir güçten bahsediyoruz. Sakarya sahip olduğu özellikleriyle ise Türkiye’yi anlatan bir şehir. Sakarya demek Türkiye demektir. Ben ülkesini seven ve ülkesine yararlı olmaya çalışan bir iş insanıyım. Sakarya’nın farklı kültürleri bir araya getiren yapısı da son derece önemlidir. Benim derdim bu şehrin en büyük markası olan Sakaryaspor’u hak ettiği noktaya taşımaktır. Çok kısa sürede şehrimizin potansiyelini doğru bir şekilde kullanarak büyük başarılar elde edeceğiz. Bu başarılara gerçekleştirmek, Sakaryaspor’u hak ettiği noktaya taşımak için başkanlığa adayım”

Kendimizi daha iyi anlatacağız

Sakaryaspor camiasında kendisine destek vermeyen bazı kesimler olduğunu ve bu kesimlerin desteğini almak için kongre gününe kadar çalışacağını belirten Akkuş, “Burada bir seçime gireceğiz. Herkesin bize destek vermesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bunun bilincindeyiz. Ancak çok şükür taraftarımızın büyük bir kısmı bize destek veriyor. Sakaryaspor camiamızın da içinden destek gördüğümüz isimler var. Ayrıca bize destek olmayanların da desteğini kazanmak için kongre gününe kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kafalardaki soru işaretlerini gidermek için kendimizi daha iyi anlatacağız.”

Tek gündemim var Sakaryaspor

Yurt dışından bazı takımları alması için kendisine teklifler yapıldığını dile getiren Uğur Akkuş, yurt dışında bir takım almayı asla düşünmediğini belirtiyor. Akkuş, “Bazen soruyorlar neden Sakaryaspor’a bu kadar para harcayacaksın? Cevabı belli; biz bu ülkede doğup büyümüş, bu ülkede para kazanmış insanlarız. Bu ülkeye ve insanına her zaman bir borcumuz var. Bu borcumuzu en iyi şekilde ödeyeceğiz. Ülkemiz için daha fazla çalışacağız. Daha büyük çalışmaları hayata geçireceğiz. Bana özellikle Hollanda ve Danimarka’dan futbol kulübü almam için teklifler yapılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyorum. Benim şu anda tek bir gündemim var Sakaryaspor. Buradan taraftarımıza sesleniyorum, kısa süre içinde Sakaryaspor büyük başarılar elde edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

10 ünlü iş adamı daha yönetimde yer alacak

Uğur Akkuş’a başkan olması halinde yönetimi nasıl oluşturacağını sordum. Akkuş, Türkiye çapında en az 10 büyük iş adamının da yönetimde yer alacağını söyledi. “Ben tek başına yola çıkmıyorum. Dünyayı tanıyan, Türkiye’yi bilen, kendi işinde başarılı olmuş en az 10 yönetici arkadaşım yönetim listesinde yer alacak. Ayrıca Sakarya’dan da 10 isim yönetimde yer alacak. Kulüp için gece gündüz çalışacak, bizi hedeflerimize ulaştıracak birde profesyonel bir ekibimiz görev yapacak. Toplamda 25-30 kişilik güçlü bir ekiple çalışacağız. Bu iş adamlarının bir kısmını açıkladığımızda zaten herkes kimler olduğunu görecek.

İki yıl sonra Süper Lig’deyiz

Başkan olması halinde bu yıl şampiyon olup gelecek yıl da PTT liginde başarılı olarak Süper lige çıkmayı hedeflediklerini belirten Akkuş, “Delegemizin vereceği kararı saygılıyız. İnşallah delegemiz bizi başkanlık koltuğuna taşırsa şunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum; biz bu sene şampiyon olup PTT ligde de fazla beklemeden süper lige çıkacağız. Bu takımın yeri süper ligdir. Altyapıya çok güçlü yatırım yapacağız. Sakaryaspor eski günlerdeki gibi futbolcu yetiştirecek. Yarın öbür gün biz gittiğimizde Sakaryaspor kazanmaya devam edecek. Böyle bir sistem kuracağız. Bunu profesyonel ekibimizle yapacağız.”

Milli futbolcularla bir araya gelecek

Bugün başta Bülent Uygun ve Tuncay Şanlı olmak üzere Sakaryaspor’da yetişmiş ve milli takım forması giyen beş sporcu ile bir araya gelecek Akkuş, “Bu akşam inşallah önemli isimlerle bir araya geleceğim. Sakaryaspor’da yetişen ve milli takım forması giyen Bülent Uygun ve Tuncay Şanlı başta olmak üzere 5 futbolcumuz ile bir araya geleceğim. Bu isimlere danışacağım. Neler yapabileceğimizi konuşacağız. İstişare ile hareket ediyoruz. Bizim başarısızlığımızın mazereti yok. Başarılı olmaktan başka çaremiz yok. Eğer başkan olursam devre arasında önemli bir teknik adamla anlaşacağız. Gerekli görülen her yere gerekli takviyeleri yapacağız. Bu takımı şampiyon yapmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Tarihin yeniden tekerrür etme vakti gelmiştir. Uğur Akkuş Sakaryaspor’u eski günlerine götürecek bir isimdir.”

Görüldüğü gibi Uğur Akkuş yönelttiğimiz sorulara çok açık yüreklilikle cevap verdi. Elbette son sözü söyleyecek olan Sakaryaspor delegesidir. Sonuç ne olursa olsun bizim için mesele Sakaryaspor'un kazanması, başarısıdır. İnşallah hayırlısıyla güzel bir kongre gerçekleştirir ve Sakaryaspor için en güzel sonucu elde ederiz.