Evet, sayfa okurları bu haftaki konumuz, sigorta acentelerinin sağlamış olduğu hizmetler ve görevleri

SİGORTA ACENTESİ NEDİR ?

Ülkemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren sigorta şirketlerine aracılık eden,sigorta sözleşmelerinin başından sonuna tüm işlemleri gerçekleştiren ve tazminat ödenmesinde yardımcı olan kişi ve kuruluşlardır.

SİGİGORTA ACENTELERİNİN VERDİĞİ HİZMETLER NELERDİR?

Acenteler tüzel veya gerçek kişiler olabilirler.

Sigorta acenteleri,kendileri sigorta üreten şirket olarak gösteremezler, sadece anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinin poliçelerini kullanıcılara ulaştırırlar.

Sigorta acentelerinin verebileceği  güvenceler; tamamlayıcı sağlık sigortası,hayat sigortası,bireysel emeklilik,trafik sigortası,kasko sigortası,konut sigortası,zorunlu deprem sigortası,(dask )nakliyat, iş yeri ve fabrika sigortası,ferdi kaza sigortası, bunlara bağlı olarak teminat mektubu ve kefalet sigortası, işçi,mal hasar gibi güvencelerdir.

SİGORTA HİZMETLERİMİZ İÇİN TERCİHİMİZ NEDEN ACENTE?

Bu konuyu,bu hafta özet olarak bilgilendireceğim. Neden derseniz, acenteler ve sizler için çok önemli detaylar içermektedir.

Acente, diğer sigorta hizmetleri veren kurum ve aracılardan farklı olarak; sadece sigorta ve sigorta hizmetleri sunmaktadır. Bankalar,kredi ve bankacılık hizmetleri, Otomobil satış bayileri,satış ve yedek parça gibi hizmetlerin yanında sigorta hizmetlerini ilave iş olarak yapmaktadır.

Sigorta ve sigorta hizmetlerinde, acenteler direkt muhatap olacağınız,yüz yüze hizmet ve bilgi alacağınız hizmet kuruluşlarıdır. Bu detay ve bilgilere önümüzde hafta "(çok önem arz etmesinden dolayı)" geniş olarak yer vereceğim. Herkesin bilmesi gereken önemli konulardır.

Önemli! "Sigorta hizmetlerinizi acenteden alınız." sigorta hizmetleri acentesiz olmaz.

Kalın sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ.

Elitler sigorta Ltd. Şti.  [email protected]