Sakarya’nın sanayi gündeminde uzun süredir tartışılan "Muhtelif Perde ve Mekanizmaları Üretimi ve Metal Yüzey Temizleme Faaliyeti" projesinde düğüm çözüldü. Geçtiğimiz yıl Serdivan’da belediyelerin "olumsuz" görüşüyle durdurulan yatırım, yeni adresinde resmi onayı alarak hayata geçme aşamasına geldi.
Serdivan "Hayır" Demişti
ARTBEY Uluslararası Proje İthalat ve İhracat Tic. Ltd. Şti. tarafından planlanan proje, ilk olarak Serdivan Yazlık Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi üzerinde projelendirilmişti. Ancak hem Sakarya Büyükşehir Belediyesi hem de Serdivan Belediyesi, çevresel faktörler ve bölgenin uygunsuzluğu nedeniyle projeye şerh koymuştu. Yerel yönetimlerin olumsuz görüş bildirmesi üzerine dosya, Çevre İl Müdürlüğü tarafından iade edilerek süreç durdurulmuştu.
Yeni Rota: Arifiye 1. OSB
Projesinden vazgeçmeyen firma, yatırımı sanayi faaliyetlerinin merkezi olan Arifiye 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sınırlarına taşıdı. 1. OSB Mahallesi, 103 ada 4 parselde bulunan 5 bin 562 metrekarelik alanın, 3 bin 120 metrekarelik kapalı kısmında faaliyet gösterilmesi planlanıyor.
Valilikten "ÇED Olumlu" Kararı
Yeni adres üzerinden yürütülen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci neticelendi. Sakarya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, yönetmeliğin 17. maddesi uyarınca projeye “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiğini duyurdu. Bu kararla birlikte, projenin önündeki en büyük bürokratik engel kalkmış oldu.
16 Milyon TL'lik Dev Yatırım
Projenin mali detayları ve faaliyet kapsamı da netleşti:
-
Yatırım Bedeli: 16.051.636,65 TL
-
Faaliyet Alanı: Muhtelif perde ve mekanizmaları üretimi ile metal yüzey temizleme işlemleri.
-
Konum: Sakarya 1. OSB Mahallesi, 2. Cadde No:18, Arifiye.
Serdivan’da reddedilen ancak sanayi bölgesinin imkanlarıyla Arifiye’de onay alan tesisin, kısa süre içerisinde kurulum işlemlerine başlaması bekleniyor.




