Sakaryaspor Kastamonuspor maçı öncesi tüm hazırlıklarını sürdürüyor. Hafta sonu devam eden hazırlıkları takip etmek için Rüstemler tesislerine gittim. Teknik direktör Murat Balaban başta olmak üzere, bazı sporcularla ve yönetim kurulu üyelerinden başkan vekili İbrahim Şahin ve başkan yardımcısı İdris Caymaz’la da görüşme fırsatım oldu.

Bu görüşmelerden anladığım şey şu; kulüptekiler en az taraftarlar kadar şampiyonluk heyecanına sahipler. Özellikle son haftalarda elde edilen başarı sonuçlar bu inancı biraz daha pekiştirmiş. Sporcular şehrin beklentisinin farkındalar. Konuştuğum bazı isimler Sakaryaspor’un büyük bir camia olduğunu belirtiyorlar. Taraftarın başarıya ne kadar büyük ihtiyaç duyduğunun da farkındalar. Bu nedenle bu kulübe şampiyonluk armağan etmek için sorumluluklarının farkında olduğunu söylediler.

Ayrıca Sakaryaspor’da en fazla motive olmuş kişi teknik direktör Murat Balaban desem hakikatten abartmış olmam. Balaban, hedefe kilitlenmiş pilot gibi. Gözü başarıdan başka hiçbir şey görmüyor. Bu takımla başarı elde ederek hem camiaya şampiyonluk hediye etmek hem de kendini kanıtlamak istiyor. Bu da takım için büyük bir avantaj.

Ayrıca yöneticiler de geçmişte yaşanan bazı olaylardan ders çıkardıklarını belirtiyorlar. Son zamanlarda yaşanan bazı hadiselerin kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu ekliyorlar. Yöneticiler ayrıca başarı için atılması gereken adımların da en doğru şekilde tespit ettiklerini ve uygun zamanda gereken adımların da atılacağını belirtiyorlar. Bunun ne anlama geldiğini sordum. Transfer mi yapılacak dedim. Ama bu konuda detay vermediler. Sonuç itibariyle Sakaryaspor camiasını moralli, istekli gördüğümü söyleyebilirim. Umarım Kastamonu maçından üç puan elde eder ve kazanmayı sürdürürüz.

Kaosun kimseye faydası yok

Sakaryaspor’un üst üste başarılı sonuçlar alması bir anda gündemi yeniden sportif konulara çevirdi. İşler kötü gittiğinde haliyle herkes faturayı kesecek yerler arıyor. Kimi sporcuları, teknik ekibi hedefe oturturken kimi de yönetimin istifa etmesinin doğru olacağını söylüyordu.

Kısacası eğer ortada başarı yoksa herkes birbirini suçlamaya başlar. Ama ortada bir başarı varsa işler değişir. Bugün tam böyle bir dönemin içinden geçiyoruz. Sakaryaspor sezona kötü başlayınca bir anda yönetim kriziyle karşı karşıya kaldık. Transferler sorgulandı. Teknik heyet istifa etti. Yönetim kongre kararı aldı. Adaylar ortaya çıktı.

Daha sonra covid-19 sebebiyle kongrenin ertelendiği duyuruldu. Bu süreçte takımın başına geçen Murat Balaban ile takım bu kez sihirli bir değnek değmişçesine başarılı sonuçlar almaya başladı. İçerde dışarda galip gelmeye başlandı. Sakaryaspor orta sıralardan yukarıya doğru tırmanmaya başladı.

Haliyle bu kez yeniden şampiyonluk için acaba demeye başladık. Umutların yeniden yeşermesi ile birlikte devre arası yapılacak doğru bir iki takviyeyle Sakaryaspor’un şampiyon olabileceğini konuşmaya başladık.

Buna kimse şaşırmasın. Her zaman söylüyoruz futbol sahada kazanılan bir oyundur. Eğer ortada başarı varsa kimse diğer meselelere bakmaz. Ama ortada başarısızlık varsa en basit konu bile en önemli gündem gibi tartışılmaya başlar.

Bunun için şu anda insanların bir anda kongre gündemini terk edip sportif meseleleri tartışıyor olmasına kimse şaşırmamalı.

Eğer derdimiz Sakaryaspor’un başarılı olması ise zaten suni gündemlerin kimseye bir faydası olmadığını kabul etmeliyiz. Yıllardır yaşanan kaoslardan herkes bıktı zaten. Sürekli aynı konuların tartışılmasından, o gitti bu geldi, yönetim istifa etti, hoca gitti, kongre kararı alındı, yine şu aday oldu tarzındaki muhabbetlerden bir fayda gelmeyeceğini herkes gördü.

Bunun için, bu tarz kaos senaryolarının yeniden dolaşıma sokulmaması için başarılı olmaktan başka bir çare gözükmemektedir.