Pandemi boyunca uzun bir süre hemen hemen herkes evlerindeydi; bir çok işletme faaliyetlerini durdurdu, insanlar hem fizyolojik hem de psikolojik olarak durağanlaştı.

Hayatın adım adım normale dönme sürecinde insanların motivasyon arayışı içerisinde olduğunu görüyoruz; aslında aramış olduğumuz motivasyon bileşeni insanın içerisinde.

Tamamen ne istediğini bilmekle alakalı olan durumdur. İstediğiniz şeyden eminseniz o motivasyonla karşınıza çıkan sorunlara bir şekilde çözüm bulacaksınızdır.

Motivasyonu yakalayabilmek için bir hedef olmalıdır, fakat insanı o hedefe yönelten şeyler geleceğe değil, şimdiye ve geçmişe bağımlıdır. Geçmişten bir anı, bir başarısızlık, başkalarının göremediği ama sadece sizin farkında olduğunuz şeyler veyahut başkalarının değiştirmeye cüret edemediği ve pasifize olduğu, fakat nasıl değişebileceğini bildiğiniz şeyler gibi.

Bazen devam edebilmek için bazı şeylerin yolunda gitmesi gerekir. Motivasyon da öyle durumların sonunda oluşan bir etkendir.

Pandemi ile rutin alışkanlıklarımızın değiştiği bir dönemi geride bıraktık; bu süreci psikolojik olarak destekleyecek somut dayanaklara ihtiyacımız var.

Hiçbir şey yolunda gitmiyorsa kendinizi çaresiz hissedebilirsiniz. Bu noktada vazgeçmek ve çabalamak arasındaki ince bir çizgi belirir bu çizgiye kırılma noktası da denir.

Umutlarınız veya umutsuzluğunuz ortaya çıkar ancak bilinmelidir ki risk almaya cesareti olmayanın umut etmeye hakkı yoktur.

Statükocu olmak motivasyonu zedeler; bizler dedelerimizle övünmek değil; torunlarımızın bizimle övüneceği bir ata olmak istiyoruz; işte motivasyon tam da bunun için gerekli.

Geçmiş oldukça değerli, geçmişten dersler alacağız fakat hayatımız 100 dakikaysa yüzün yüzünü de geçmişe ayıramayız, geçmişin bize kattığı tecrübe ve derslerle güzel yarınları kucaklayacak büyük bir motivasyon yaratabiliriz.

Toplumun çoğunun gelecekle ilgili kaygısı var; istediklerini başaranlar hiçbir zaman ‘’yaptım, oldu ve de çok kolay oldu’’ demezler aksine hiçbir başarı merdivenleri kolay kolay çıkılmaz, tüm başarılarımın ardında motive olmuş bir ruh ve büyük emekler sarf eden bir beden var.

Beni ve başarıyı yakalamış diğer insanları harekete geçiren bazı nedenler vardır, yapacağımız şeye bizi daha çok yakınlaştıran şeyler.

Motive olmak da maalesef sanıldığı kadar kolay olmuyor, her birimizi motive eden unsurlar farklı olduğu için, ruhumuza aslında neyin iyi geldiğini tespit etmekle işe başlamak, daha sağlıklı olacaktır.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için uğraşırken, pek çok hayal kırıklığı yaşayacaksınız; asla kolay olmayacak; bilirim ki inandığım doğrular için savaşırken pek çok acı ve çelişki yaşadım, yeri geldi kendimle bile ters düştüğüm oldu.

‘’Neden? Neden bunlar hep benim başıma geliyor?’’ diye düşünerek çıktığım ve hala da birçok şeyin cevabını aramakla meşgul olduğum hayat yolculuğunda yeni keişfler ve duygular bulmak bana motivasyon veriyor.

Adım atmaktan çekinmeyin. bir etki yaratmalısınız ki bir tepki alasınız ve bugün hiç bir şey yapmayıp, hiç bir adım atmazsanız yarın hiç bir şey değişmeyecektir.

Sağlıklı günlerde görüşmek ümidiyle, sağlıcakla kalın.