2. cemre suya düştü. Havalar ısınmaya başladı. Mevsim geçişleri bağışıklık sisteminin en çok düştüğü dönem. Bu dönemde beslenme ve gıda takviyeleri en çok ihtiyacımız olan savaşçılarımız.

Mevsim geçişlerinde ve kış mevsiminde bağışıklığınızı güçlendirecek öneriler:

  • Mevsim ne olursa olsun beslenmenizde zerdeçal ve karabiberi eksik etmemeniz gerekiyor. Bu iki besin birlikte kullanıldığında bağışıklığı güçlendirmesinin yanında kanserle savaşta da yardımcı. İkisinin  koruyucu etkisini sağlamak için yağda birlikte kavrulmaları şart. Yemeklerinizi yaparken karabiber ve zencefili her yemeğinizde mutlaka kullanın.
  • Zencefil. Taze-kuru farketmez. Yeterki düzenli tüketin. Acı bir tadı olduğu için yemeklerde değilde daha çok salatalara az miktarda ekleyebilirsiniz veya toz halini 1 çay kaşığı bala ekleyip tüketebilirsiniz. Ayrıca taze zencefili haftada 1 gün katı meyve sıkacağında sıkıp tüketebilirsiniz. Boğaz enfeksiyonlarından korunma için birebir.
  • Kırmızı pancar. Kış sofralarının vazgeçilmezi. Kırmızı-mor meyveler antioksidan yani kanserle savaşta en önemli besin grubu. Kırmızı pancar aynı zamanda sindirim sistemini de destekliyor. Salatalara çiğ olarak ekleyebileceğiniz gibi haşlayıp yoğurtla karıştırabilirsiniz veya turşusunu tüketebilirsiniz.
  • Sumak. Çoğu kişinin bilmediği kanserle savaşta,bağışıklığı ,güçlendirmede en önemli baharat. Sumağı salatalarınızdan eksik etmeyin .
  • Kefir ve yoğurt. Bu iki harika besin içerdiği bakteriler sayesinde bağırsaklarımızdaki iyi huylu bakteri sayısını arttırıyor ve ikinci beynimiz olan bağırsaklarımızın daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Böylece daha güçlü bir bağışıklık sistemimiz oluyor.
  • Bitki çayları içerdikleri uçucu yağlar sayesinde bağışıklık sisteminin sıvı destekçileri. Ihlamur,kuşburnu,rooibos, hibiskus,karanfil gibi bitki çaylarını gün içinde sıcak olarak mutlaka tüketin. Bitki çaylarını demlerken dikkat etmeniz gereken nokta ağzı kapalı bir şekilde demlenmeleri.
  • Su tüketimi her şeyde olduğu gibi bağışıklık sistemi için de su tüketimi önemli. Boğazınızı nemli tutarak bakterilerin geçişini engelleyeme yardımcı.

Gün içinde tüketebileceğiniz bağışıklığı güçlendirecek iki harika tarif:

Kırmızı güzel:

½ adet kırmızı pancar+1 dilim taze zencefil +5 dal nane+4-5 dal marul+1 adet mandalina+1 bardak suyu blenderdan geçirin ve haftada 2 gün ara öğün olarak tüketin. İçeriğindeki posayı tüketmek istemezseniz ince bir tülbent ile süzebilirsiniz.

Grip savar çay:

5-6 top karanfili havanda hafifçe dövün.

2 kupa suya 1 tutam ıhlamur+5-6 top karanfil+3-4 adet hibiskus ve 1 tane çubuk tarçını ekleyin. Ağzı kapalı olarak 10 dakika kaynatın ve 3-4 dakika demleyin .

Hepinize sağlık dolu haftalar..

İnstagram; dyt.ezgidilanseker

mail: [email protected]