Maalesef geçmişte zor dönemlerde yaşadığımız olumsuz durumları hatırlatan kötü bir senaryonun yine içinde bulduk kendimizi. 
Daha iki üç ay önce kongre yapmış, yeni bir heyecanla transferler gerçekleştirilmiş, şampiyonluk hedefiyle yola çıkılmıştı. 
Ancak tüm bunların bir rüyadan ibaret olduğunu anlamak için çok geçmedi.
Yeniden başa döndük. 
Ligin ilk çeyreğinde krizlerin merkezine yerleştik. Herkes isyanda. Sakaryaspor tarihinin en utanç verici sonucunu Bodrumspor karşısında hem de kendi sahamızda gördük. Moraller bozuk. Canlar sıkkın. Sporseverler bu sezon için de umutlarını kaybetmek üzere. Hal böyleyken, kötü gidişata kayıtsız kalmayan Sakaryaspor mevcut yönetimi bir kongre kararı aldı. 
Gözler başkan adaylarına çevrilmiş durumda. 
Cumhur Genç’in başkanlık koltuğunu devrettiği son kongrede Uğur Akkuş ve Cevat Ekşi aday olmuş, seçimi Ekşi kazanmıştı. Önümüzde kongre için Cumhur Genç yine aday olduğunu ilan etti. Şimdi gözler Uğur Akkuş’un aday olup olmayacağında.
Bilindiği gibi Akkuş’u kulüp başkanlığı için ikna eden kişi Bülent Uygun’du. Bu çerçevede Bülent Uygun’u arayıp son gelişmelerle ilgili bir görüşme yaptım.
Uygun’un konuşmalarından öncelikle biraz sitemkar olduğunu anladım. Kendisinin futbol dünyasının merkezindeki isimlerden biri olduğunu söyleyen Uygun buna karşın kendisine danışılmamasını ciddi bir şekilde eleştiriyor. Buna anlam veremediğini söylüyor. 
Uygun konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor; “Nihat Ayyıldız döneminde takımın mühendisliğini yapan, Levent Kızıl’la birlikte Bursaspor’un şampiyonluğunu sağlayan, Yozgat’a, Sivas’a destek olan, transfer açılmadığı dönemde evini ipotek yapıp Sakaryaspor’a destek veren, Sakaryaspor kayyuma kalmasın diye başkan adayı bulan, şehre iş adamı getiren kişi Bülent Uygun’dur. Ama çok ilginçtir ki göreve gelen İbrahim Nalbant da, Cevat Ekşi de Bülent Uygun’a bir şey sormaz. Neden? Oysa bize danışmaları kadar doğal ne olabilir öyle değil mi? Futbol benim mesleğim, muhtemelen futbolun içinde yöneticilik yapan insanların büyük bir kısmının başka meslekleri var. Bu iş bizim işimiz. Neden bize kimse bir şey sormaz, ilginç değil mi? “

Futbolu bilen insanlar görev başında olmalı
Görüşmemizde Uygun’a tekrar Sakaryaspor’la birlikte çalışma durumlarının olup olmadığını da sordum. Uygun, kamuoyunun arzu etmesiyle birlikte göreve hazır olduğunu belirtiyor.  Sakaryaspor’un kurtuluşunun futbolu bilen insanların görev başında olmasıyla mümkün olacağını belirten Uygun, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Benim üzüldüğüm şey Sakaryaspor’un itibarının zedelenmesine neden olan işlerin olması. Bir diğer önemli sorun ise Sakaryaspor’un paralarının sokağa atılması. Her geçen gün kötüye giden bir Sakaryaspor. Buna müdahale edilmesi gerekiyor. Yazık, günah. Tek çare bu işi, futbolu bilenlerin bu işe el atmasıdır, futbolu bilenlere bu işin teslim edilmesidir. Zaten bizim en büyük sorunumuz bu değil mi? Futbolu, siyaseti herkes biliyor. Ancak iş icraata gelince kimse yok. Aslında futboldan anladığını söyleyenler kesinlikle bu işten anlamıyor, bilmiyorlar. Bu nedenle yapılacak iş bellidir; Sakaryaspor’un sadece bugününü değil geleceğini kurtarmak için, ciddi, gerçekçi, futbolu bilen bir anlayışla hareket edilecekse Bülent Uygun göreve hazırdır.”
Eski Milli futbolcu Bülent Uygun’un önümüzdeki kongre sürecine ilişkin açıklamaları bu şekildeydi. 
Benim görüşmeden anladığım Uygun Sakaryaspor’da görev yapmak arzusunda. 
Bazı planlarını hayata geçirmek istiyor. 
Bunun içinse kamuoyunun buna hazır olması gerektiğini düşünüyor.
Sakaryaspor kamuoyunun önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz. Mevcut yönetimin tavrı, başkan adaylarının ekipleri, siyasi iradenin tavrı...
Süreç biraz da bu gelişmeler ışığında gelişecek. Ne diyelim, umarız ki Sakaryaspor için en iyisi olsun.