AKP, ilçe kongrelerini bitirdi, şimdi yarım heyecanla il kongresi bekleniyor. ‘Yarım heyecanla’ dediğim için AKP’li dostlar alınmasın zira il başkanı kongreden önce belli olan bu tür kongrelere aslında ‘heyecansız’ kongreler’ denir ama ben yine de ‘Yarım heyecanlı’ diyorum… Neyse.

                                                            **

AKP Genel Merkezi, mevcut başkan Fevzi Kılıç’ı bir kez daha il başkan adayı gösterme kararı alınca şehirde, ‘başkanlık’ bazında kıpırtı göremedik, duyamadık. Kılıç, böyle bir ay önceden aday gösterilmeseydi, belki de son güne kadar birçok isim üzerinden il başkanlığı totoları oynanacaktı… O da olmadı.

                                                            **

İl başkanlığı kongreden 30-35 gün önceden tartışma dışı bırakılıp, garantiye alınınca bu kez yoğunlukla il yönetimine görmek isteyenlerin kıpırtılarını görmeye duymaya başladık. Hem de o kadar, bu kadar değil. Belki de Sakarya AKP tarihinde görülmedik bir yoğunlukta ilgi var. Bütün bu yoğunluk ve çabalar ‘İl yönetimine’ girebilmek için… Neden acaba?

                                                            **

AKP İl Yönetimi yanlış hatırlamıyorsam 50 kişiden oluşuyor. Bu 50 kişi içinden İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın adını zaten biz değil, bebekler bile ezberledi! Yönetim kuruluna gelince, benim bir gazeteci yazar olarak tanıdığım, bildiğim ya üç kişi var, ya da beş… O kadar.       

                                                            **

AKP İl Yönetiminin en az 40-45’ini ben bile tanımıyorsam, toplum o kadar bile tanımıyorsa, oraya seçilmek için ne için böylesine koşturulur anlayamıyorum. Nihayetinde Fevzi Kılıç’a, ‘Birlikte çalışacağın uyumlu bir liste yap’ denilecek… Hep öyledir.

                                                           **

Kılıç listesine yaparken, belki bizim milletvekillerinden, belki belki Büyükşehir Başkanı’ndan bir iki isim rica edilir mi bilmiyorum. Rica edilse Kılıç o isimleri listesine alır mı, onu da bilmiyorum. Bugün piyasadaki, ‘İl yönetimine girme çabası ve yoğunluğu’ yukarıda saydığım birileri tarafından Kılıç’a rica edilme çabası mı olabilir mi acaba?..      

                                                           **

Sürekli düşünüyorum. Bir kişi il yönetimine girmek için neden bu kadar yoğunlukta çaba gösterir? Veya şu basitlikte sorayım, ‘İl yönetimine girseniz ne olur, giremeseniz ne olur?’ Devam edelim, ‘Girerseniz, ülke mi kurtulacak, yoksa yönetime girdiğiniz zaman size kişisel olarak katkısı mı olacak?’  

                                                          **

Çünkü, bu kadar istekle, bu kadar, ‘Giremezsem biterim’ yada ‘Yönetime girsem yeter’ modunda il yönetimi için çalışmak, girmek için bütün imkanları kullanmak, en azından kullanmaya çalışmak insanın aklına kırk tane ihtimal getiriyor. Karşıdan bu çabaları görünce, başlıyorsunuz soru işaretleri türetmeye… Hem de peş peşe.

                                                           ** 

Bu kadar zamandır il yönetiminde olup da, hala kimsenin tanıyamadığı isimlerin yeniden yönetimde kalma mücadelesi bir tarafta. ‘Bu defa sıra bende’ gibilerinden Başkent’te veya şurada burada torpil arayan düzinelerce isim bir tarafta. Her birinin derdi, Fevzi Kılıç’ın yeni yönetiminde yer almak… Ama niçin?

12 Şubat 2018

MERAK

Merak ediyorum; Her fırsatta Sapanca Göl suyunun dünyanın en iyi içme suyu olduğunu söyleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in evinde acaba hangi marka su içiliyor?