Önce birlikte haberi okuyalım; ‘Kartepe'nin çehresinin değiştirecek olan teleferik için 28 Eylül'de ihale yapılmıştı. İhaleyi kazanan firma ile Kartepe Belediyesi'nde teleferik projesinin protokolü imzalandı. 1.5 ay sonra başlayacak olan projenin 72 milyon liraya mal olması bekleniyor.

                                                          **

Teleferik hattının ilk etabı olan Hikmetiye-Derbent Kuzu Yayla Mesire Alanı arasındaki 4 bin 960 metre hat, yaklaşık 15 dakika geçilecek Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılacak olan teleferik hat çift yönlü ve 3 halatlı olacak. Teleferik hattında 2 tane 90 kişilik kabinler yer alacak.

                                                         **

Teleferik projesinin protokol imzalanması töreninde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yıllık 500 bin insanın teleferik hizmetini almasını bekliyoruz. Yapılacak olan proje ile Kartepe'ye yeni bir turist potansiyeli olacaktır. Teleferik sadece kışın veya sadece yazın faal halde olmayacak.

                                                         **

Çünkü Kartepe'de hem yaz hem de kış turizmi mevcut. Fiziksel anlamda Marmara Denizi, Karadeniz ve boğaz manzarası var. Yapılacak olan teleferiğin 2 yılda bitirilmesi planlanıyor. Vatandaşlar teleferiği kullanarak 4.9 kilometrelik yolu 15 dakikada kat edecekler. Projenin 1.5 ay içerisinde başlamasını planlıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından teleferik protokolü için karşılıklı imzalar atıldı’

                                                        **

Büyükşehir yasasından sonra birkaç beldenin ve mahallenin bir araya gelmesiyle komşu Kocaeli’de kurulan bir ilçedir Kartepe. Daha önce belde olan Köseköy’ü saymazsak ilçe olarak da, belediye olarak da ikinci döneminde Kartepe..

                                                       **

2009’da ilçe olan Kartepe’nin o tarihten beri Belediye Başkanı’da Hüseyin Üzülmez. Belediye Başkanı olarak ikinci dönemini sürdüren Üzülmez, Sapanca Gölü’nün kendi sırasındaki veya karşı tarafındaki Sakarya mühürlü Serdivan ve Sapanca Belediyeleri’ne tarihi bir teleferik mağlubiyeti tattırdı!

                                                       **

İsimden söz etmiyorum. Yıllarca Sapanca’da belediye başkanı olacaksın. Ama bir kez bile ‘teleferik’ kelimesini dilendirmeyeceksin. Bu kadar mı küçük ve sıv ufkunuz var anlamak mümkün değil. Adam geldi, belediye başkanlığının ikinci döneminde çaktı teleferiği Sapanca Gölü’nün semalarına, bizimkilerde selam durur artık, yapacak başka bir şey yok!

                                                     **

Bu açık ve net bir teleferik mağlubiyetidir. Siz bugüne kadar düşünemediniz, siz bugüne kadar hayalini bile kuramadınız. Ama adam sahici teleferiği kuruyor. Helal olsun vallahi. Kıskandım ve çatır çatır da çatlıyorum. Bizim başkanlar acaba ne düşünüyor, çok merak ediyorum. Şimdi çıkıp, ‘Biz daha iyisini yapacağız’ derler mi şimdi? Vallahi, gülmekten düşer bayılırım ona göre!..