Yer: Adapazarı.

24 yaşında genç bir kadın akşam saatlerinde yolda yürürken arkadan yanaşan bir adam tarafında elinde eterli bezle bayıltılır. Baygın kadını karanlık ağaçlık bir alana götüren adam kadına burada tecavüz eder. 24 yaşındaki kadın yol ortasında tecavüze uğradığında 6 buçuk aylık hamiledir.

Yıl: 2006, aylardan Aralık.

Hatırladın mı Sakarya?

***

Yer: Kartepe.

23 yaşında bir kadının yanına yanaşan adam ilişki teklifinde bulundu. Pisliğin teklifi reddedilince cani üstünde taşıdığı bıçakla kadını sırtından bıçakladı. Nefessiz ve halsiz kalan kadın çığlık dahi atamadı. Adam daha önce de bıçaklama olaylarına karıştığı için bıçağını ustaca kullanıyordu! Zavallı kadını öyle bir bıçaklamıştı ki, sesinin çıkmasını engellemişti. Zavallıcık direnemiyordu bile. Kadının koluna girip sürüklemeye başladı. Bunu bile o kadar ustaca yapıyordu ki, görünürde kadın erkek bir çift yürüyor gibiydiler. Kadını tecavüz etmek için götürüyordu. Neyse ki, ortaya çıkan bir polis ekibi canin kirli oyununu bozdu. 23 yaşındaki kadın tecavüzden kurtuldu.

Yıl: 2016, aylardan Eylül.

Hatırladın mı Sakarya?

***

Yer: Adapazarı.

Kızın yaşı henüz 14’tü. Çocuğa 34 kişi tecavüz etti söylendi. Üstelik tecavüz edenlerden biri polis müdürüydü. Tecavüzcülerden 28’i ise henüz çocuk yaştaydı. Sakarya’nın utanç davası denildi adına. Utanç davasında, tecavüzcü çocukların hükümleri geri bırakıldı. Onlar 5 yıl sonra yargılanacaklar. 34 kişi suçlandı bir tek kişi ceza aldı. Olayı ömür boyu unutamayacak olan kız ise 3 yıl boyunca psikolojik destek ve ilaç tedavisi gördü. Muhtemelen de görmeye devam ediyordur.

Yıl: 2012, aylardan Haziran.

Hatırladın mı Sakarya?

***

Yer: Hendek.

Zihinsel engelli olan 18 yaşında bir kız, tek başına evinden çıkar. Sokakta 50 yaşında bir adamla karşılaşır. Adam, kızı alıp taksiyle Sakarya Nehri kıyısında bulunan bir barakaya götürür. 50 yaşında adam zihinsel engelli kıza tecavüz etmeye yeltendiği anda kızın ailesi tarafından baskın yer. Zavallı kız son anda kurtarılır.

Yıl: 2006, aylardan Kasım.

Hatırladın mı Sakarya?

***

Yer Kaynarca.

Suriye’deki savaştan canını kurtarmak için sığındığı ülkemizde huzuru ve barışı arıyordu. 11 aylık oğlu vardı. Bir bebeğe daha hamileydi, doğum için gün bekliyordu. Kaynarca’ya yerleştiler, kocası az çok para kazanıyor kıt kanaat geçiniyorlardı. Tek istedikleri karınları doysun, huzurlu yaşasınlar ve savaş bitince ülkelerine geri dönsünler. Gerisi üç gündür herkesçe malum.

Yıl: 2017, aylardan Temmuz.

Şu anda biliyorsun Sakarya! Söylenecek çok şey var, sözler tükendi diyorsun Sakarya.

Bir yıl sonra yine hatırlayacak mısın?