İnna(A)llâhe ‘âlimu ġaybi-ssemâvâti vel-ard(i)(c) innehu ‘alîmun biżâti-ssudûr(i)

‘’ŞÜPHE  YOK Kİ ALLAH GÖKLERDE Kİ  GİZLİ ŞEYLERİ DE BİLİR, YERYÜZÜNDE Kİ  GİZLİ  ŞEYLERİ DE; ŞÜPHE  YOK Kİ O, GÖNÜLLERDE  OLANLARI DA  BİLİR’’

Hayatımızda anlamlı ve anlamsız olarak adlandırdığımız çok fazla detay var . Anlamlı günler ,anlamlı bakışlar ,anlamlı davranışlar v.s  olduğu gibi Anlamsız günler ,anlamsız eşyalar, anlamsız sözler, anlamsız davranışlar v.s olmakla birlikte ve ne yazık ki anlamsız bulduğumuz  insanlar bile var...

Şu sıra, bana en fazla anlamsız gelen  ‘’saf değiştiren insanlar’’ .Neden anlamsız bulduğumu belirteyim hemen; Bu saf değiştiren insanların samimi olmadığını biliyoruz. Doğru yolu bulduk biz dediklerini de duymuyoruz Bu nedenle de her neyse amaçları buradan bakınca çok tutarsız  ve bir o kadar anlamsız görünüyorlar bana.

Örneklendireyim, kişisel menfaatleri için iktidar yanlısı görünenler, olmadığı halde Atatürk’çü olduğunu iddia edenler, Müslümanlığı yaşamadığı, gereklerini yerine getirmediği ama imajını kullanan insanlar  mesela…Anlamsızsınız siz. Evet siz, ne iktidar yanlısı görünüp beslenebilir ,  ne de siz benimsemediğiniz hal ve biçimde  Atatürkçüyüm deyip aklanabilirsiniz ne de siz Müslümanlığı kişisel menfaatlerinize alet edip ,Allah katında yer edinebilirsiniz. Gözümüzde  gülünç olur, münafıklıktan öteye gidemezsiniz  kanımca….

Buradan durum sadece gülünç görünüyor belki ama bununla da bitmiyor tabi, bunun birde öbür tarafı var ki biz güler geçeriz, kandırılırız size an be an inanırız belki ama….. Siz bu anlamsız insan davranışları içine girerken  Kuran-ı Kerime ve ilişkin ayetlerine yine bir bakın derim ben...

FATIR suresi-38ci ayet - Muhakkak ki Allah, göklerin ve yerin gaybını bilendir. Muhakkak ki O, sinelerde olanı en iyi bilendir. /

TEGÂBUN suresi-4 cü ayet: Allah göklerdeki varlıkları, yerdeki varlıkları ve olayları bilir. Gizlediğiniz ve açığa vurduğunuz sözlerinizi ve fiillerinizi bilir. Allah gönüllerdeki sırları bilir.)

NECM suresi-31.ci ayet: Göklerde ve yerde olanlar Allah'ındır. Sonunda, işlerini kötü yapanları cezalandıracak ve iyi yapanları da daha güzeli ile ödüllendirecektir.)

ENAM suresi-3.cü ayet: "HÛ"dur Allâh, semâlarda ve arzda. . . Bilir özünüzdekini de, açığa çıkardığınızı da! Bilir (Yaptıklarınızla) neler kazanmakta olduğunuzu da!)

NÛR suresi-64 cü ayet: İyi bilinki göklerde ve yerde olanlar hep Allâh'ındır. O, sizin ne iş üzerinde bulunduğunuzu, (ne yaptığınızı, içinizde nasıl bir niyet taşıdığınızı) bilir. O'na döndürülüp götürüldükleri gün, ne yaptıklarını onlara haber verir. Allâh, her şeyi bilendir.)

SECDEYE VARMAK VE ALNINI YERE DEĞDİRMEK

Bugün kimlerin gerçekte Atatürk’ün resminin arkasına saklandığını, kimlerin Atatürk’ün hem resmini hem ideolojisini beyinlerine ve yüreklerine kazıdığını, gerçekte kimlerin Müslüman olduğunu , kimlerin Müslümanlık kisvesiyle siyaset yaptığını, kimlerin Allah sevgisi ve korkusuyla yol aldığını O biliyor. Biz bilmiyoruz  belki ama neyse ki  Allah  biliyor.

Müslüman doğmamışsınızdır, sonradan Müslüman olabilirsiniz  .Atatürk’ çü değilsinizdir  sonradan anlar, benimser, Atatürk’çü olabilirsiniz.

 Hem Atatürkçü hem Müslümansanız  zaten söylenecek bir şey yok.. Ama  bir o yana bir bu yana çarpar ve sürünür, hem bugünü hem yarını düşünmeden gidişata ve menfaatlere göre saf değiştirirseniz komik olursunuz. Allah içinizdekini bilir ve ameller niyetlere göredir. Hepimiz secde ye varabiliriz ama abdestli ,niyetli ,huşu içinde Allah için secde ye varmakla alnını yere değdirmek aynı şey mi ya?

AYETLERİMİZLE başladığımız bu konuyu da, dilerseniz peygamber efendimizin bir hadis-i şerifiyle sonlandıralım.

“Ameller (başka değil) ancak niyetlere göredir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek odur. Kimin hicreti, Allah ve Resûlü (rızası ve hoşnutlukları) için ise, onun hicreti Allah ve Resûlü’ne müteveccih sayılır. Kim de nâil olacağı bir dünya veya nikahlanacağı bir kadından ötürü hicret etmişse, onun hicreti de hedeflediği şeye göredir.” (Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1; Müslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)