Önümüzde aynı yolun yolcusu üç tane haber var. Hızlı hızlı okumaya, hızlı hızlı anlatmaya çalışacağım. Malum geçtiğimiz yıl bir referandum yapıldı. 16 Nisan’da yapılan o referandumdan bir gün önce Söğütlü ve Ferizli’ye birer Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi açıldı. Kimsenin haberi yok. Pazar sabahı, dolayısıyla referandumun yapılacağı sabah millet kafasını bir kaldırdı karşıda ayna gibi, ‘SGK İlçe Merkezi’ yazan bir tabela. Ama bir-iki odalık işyerinin içi boş. Birkaç kilometre ilerideki Söğütlü’nün de ilçe merkezinin hemen bir köşesinde, yine o sabah bir binaya asılmış olan bir tabela ve üzerinde şu yazı dikkat çekiyordu; ‘SGK Söğütlü İlçe Merkezi’

                                                   **

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na bağlı olan Ferizlili vatandaşlara hizmet vermek için ilçede açılması düşünülen SGK Ferizli şube binası için toplanan SGK yönetim kurulu, SGK şubesinin ilçede açılmasına onay vermiş(!) Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk konuyla ilgili olarak, ‘Geçtiğimiz perşembe günü yönetim kurulu kararıyla SGK şubemizi ilçemize kazandırdık. İlçe olarak kendi kendine yeten bir ilçe olma yolunda bir adım daha attık’ dedi ama atama matama olmadığı sonra ortaya çıktı! Meğerse referandumda milleti keklemek için kafadan sallama yapılmış. Ortada alınan karar marar da yok tabi!

                                                  **

Sonra Bizim Sakarya Gazetesinde bir haber, ‘Tabela var atama yok!’ Özetle veriyorum; Referandum öncesi Ferizli ve Söğütlü’ye SGK şubesi açılmıştı. 16 Nisan günü yapılan referandumdan önce Ferizli ve Söğütlü’de büyük gürültülerle açıldığı ilan edilen SGK şubelerine atama yapılmadığı için kapıları kilitli. ‘Söğütlü ve Ferizli’de SGK sevinci’ diye gazetelere servis edilen haberde, her iki ilçeye SGK Şubesi açıldığı belirtiliyordu. Servis edilen haberde ayrıca iktidar partisinin ilçe başkanları da konuşarak, ‘Hayırlı olsun’ demişti. SGK Şubelerinin bürolarının donatılmış, tabelalarının asılmış olmasına rağmen neden hizmete girmediğini merak eden her iki ilçe halkı, ‘Tabelaları asılan şubelerin bir an önce hizmet vermesini bekliyoruz’ diye konuşuyor.

                                                  **

Önceki gün de TZOB’un Akyazılı Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Bayraktar’ın basın bürosu, Kaynarca ve Söğütlü’nün ardından Ferizli’ye de SGK Merkezi açılması kararının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının onayından çıktığını servis etti. Bayraktar haberde, ‘Sosyal güvenlik hizmetlerini Ferizli ilçemizde halkın ayağına getiriyoruz. Üç ilçedeki SGK merkezlerinin açılışını birlikte yapacağız. SGK merkezleri açılması, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşın zaman kaybetmeden, yerinde ve hızla gerçekleştirmesi açısından çok önemlidir.

                                                     **

Kaynarca, Söğütlü ve Ferizli ilçelerimizde de SGK merkezi açılışlarını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Bu konuda kendileri de Ferizlili olan AK Parti Sakarya Milletvekilleri Mustafa İsen ve Ayhan Sefer Üstün ile Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk bize desteklerini ihmal etmediler. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun’ diye konuşuyor. Bende anlamıyorum! Acaba Şemsi Bayraktar, bu iki ilçede SGK’yı bir anlamda aç kapa, aç kapa artema yaptıklarını bilmiyor mu? Şimdi neden dümeni eline aldı acaba? Onlara mı güvenmiyor? Ben bilmiyorum ama işin içinde bir iş var gibi. ‘Siz elinize yüzünüze bulaştırdınız, ben düzelteyim’ der gibi...