Hep diyorduk ya, ‘Sakaryaspor partiler üstüdür’ diye… Biz bunu hep böyle bilirdik. Çünkü bizim zamanımız olan ‘dün’ de, Sakaryaspor, kelimenin tam anlamıyla partiler üstüydü. Hiç kimse Sakaryaspor’a siyaset bulaştıramazdı. Demek ki yanılmışız! Bize göre bu, dünde böyleydi, bugünde böyle, yarın da böyle olacak sanıyorduk! Yani Sakaryaspor her zaman ‘partiler üstü’ olacaktı ve olmaya devam edecekti. Dün, bugün ve yarın…

                                                 **

Şimdi, ‘Nereden çıktı bu, Sakaryaspor ve partiler üstü’ durumu?’ diye sorabilirsiniz. Ki, sormakta en doğal hakkınız. Efendim, içinde bulunduğumuz haftanın ilk günlerinde, İsmail Gürses başkanlığındaki Sakaryaspor Kulübü Yönetim Kurulu bir siyasi partinin il başkanına, ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulunmuş. Sakaryaspor Kulübü Yönetim Kurulu, 6. Olağan Kongre sonunda bir kez daha AKP İl Başkanı olan Fevzi Kılıç’a yapmış bu ziyareti…

                                                **

Haberi, yerel gazetelerde okudum. Spordaki arkadaşlar bizim gazeteye de koşmuşlar, ‘Sakaryaspor Yönetimi’nden, AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç’a, ‘hayırlı olsun’ ziyareti’ haberini. Ben yadırgadım doğrusu. Benim gibi yadırgayanların çok olduğunun altını çizerek devam edelim. İsmail Gürses, başkanı olduğu Sakaryaspor Yönetimini alıp, AKP İl Başkanı olan Fevzi Kılıç’ın karşısına çıkıyor, ‘Sayın Başkanım; 6. Olağan Kongrede bir kez daha başkan seçildiniz. Hayırlı olsun diyoruz, Başkanlığınızı kutluyoruz’ diyor.

                                                 **

Acaba İsmail Gürses, AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç’ı, bir zamanlar ‘partiler üstü’ dediğimiz Sakaryaspor adına, Sakaryaspor Yönetimi ile acaba neden ziyaret etti? Bu soru, mutlak cevap verilmesi gereken bir sorudur. Bu soruyu asla ve asla, ‘Fevzi Kılıç, bir zamanlar Sakaryaspor’da yöneticiydi’ diye cevaplayamazsınız. Veya ‘Fevzi Kılıç, bir zamanlar amatör futbolcuydu da onun için ziyaret edip, ‘hayırlı olsun’ dedik’ diyemezsiniz.

                                                  **        

Mesela, birkaç ay önce MHP’de olağan kongre yaptı. Levent Bülbül bir kez daha il başkanı seçildi. Peki, MHP’ye gidip Levent Bülbül’e, ‘Hayırlı olsun’ dediniz mi? Mesela, birkaç hafta önce CHP’de olağan kongre yapıldı. Erdoğan Isır yeni il başkanı oldu. Peki, CHP’ye gidip Erdoğan Isır’a, ‘hayırlı olsun’ dediniz mi?

                                                **

 Neyse… Biz, ‘Sakaryaspor partiler üstü’ diyorduk ama belli oldu ki, o artık mazide kalmış! Başkan Gürses, kendi adına böyle bir ilkten de gurur duyabilir artık! Sakaryaspor’a ilkleri yaşatmak öyle pek herkesin harcı olmasa gerek değil mi? İşte gelişmeler, işte yaşananlar. Allah aşkına söyleyin. Abarttığım bir nokta var mı?!!