Hafta içinde iki gün süreyle şehre yeni kazandırılan beş yıldızlı bir otelde önce Futbolun hizmet adresi olan ASKF yönetiminin Başkan Yaşar Zımba eşliğinde yaptığı toplantıyı, ardından karateye verdiği hizmetlerden ünlü Meydan Kobaş’ı ,bu sefer  branşı dışında Yüzme adına verdiği hizmet brifinginin içinde kendime yer buldum.

    Premier Best Western Sıcak hizmeti eşliğinde gecikmeli tanık olduğum Yüzme programının anlatımının içini daha sonra doldurma fırsatım oldu.Kahvaltı sonrası yüzmenin adresindeki isimleri bahçe sohbetinde , Sakarya Yüzme potansiyeline hizmet yükleme amacının anlatımını ,yüzmenin Sakarya fotoğrafını GSİM Fatih Çeliker’den ,Yüzmede Türkiye de tek Teknik Direktör diplomalı Mehmet Serhat Çetinkaya çekti, ben dinledim.

   Yüzmede küçük yaş gruplarındaki başarı çıtasının yükselişte olduğunu, üst yaşlarda ise yüzücülerin sınav ipoteği altında( Eğitimsel anlamda ) olmasından dolayı bu yaş gruplarındaki gelişimin ağır yürüdüğünü bu işi iyi bilenlerden öğrendim. Bir şey daha öğrendim,Sakarya’ya Yüzme sporu için gerekli olan Havuzun kazandırılmasından sonra bu spor dalına ilgi yoğunluk kazanmış..

  Bu aşamada da iş bilir  Meydan Kobaş devreye girip Kobaş Yüzme kulübü,havuza inmiş. Kobaş Meydan Yüzme ordusunun teknik kadrosunu daha iyi bilgilerle donatılması için Türkiye de bir numara olan Mehmet Serhat Çetinkaya’yı Sakaryada ağırlamış. İşte biz böyle bir gelişme eşliğinde Yüzmenin Sakarya yüzüyle tanıştık.

   Sporun gelişmesi için tesis şart. Sakarya Yüzme havuzu ile çok ama çok geç tanıştı. Bu gün şehrin yüzme sporuna el veren Havuz ihtiyaca cevap vermediği çok açık net bir şekilde gözüküyor. Sakarya Sporda büyüyecek, Sakarya sporda Başkent olacak diyenlere biz buradan şehrin uygun bir alanına yeni bir Yüzme Havuzu siparişi uzatıyoruz.