24 Ekim Salı gecesi FOX TV’de  ilk bölümü yayınlanan dizinin adı. Çok etkileyici, hayatın içinden izlenesi ve başarılı oyuncu kadrosuyla bence kaçırılmayacak bir dizi. Yani kanalları işgal eden saçma sapan konularıyla, gerçekten uzak, beyin yıkayan, zaman kaybı o dizilerden değil. Yapımcılığını Med yapım ve MF Yapımın üstlendiği, senaryosunu Hande Altaylı’nın yazmış olduğu dizinin yönetmenliğini de, yine bir kadın yapmış, Merve Girgin Aytekin. Japon dizisi Woman’dan uyarlanmış. Çocuklarını yalnız başına büyütmek zorunda kalan genç bir kadının hayat hikâyesi ekrana taşınmış.

 İşte 24 Ekim Salı günü izleyicinin karşısında ilk sınavını veren kesinlikle izleyin diyebileceğim, bu dizinin adı ‘KADIN’. Dizinin ismi ile aynı olan bir şiirimi paylaşmak istedim sizinle. Bir erkek yazsaydı nasıl olurdu bilmiyorum ama dizelerimde bir kadının tüm kadınlara bakışı ve benim kadın tanımım var;

KADIN

En çok baharız biz

Bazen kış olur titretir, bazen yaz olur yakarız.

 Ama en çok baharız biz.

Havayız, suyuz, ekmeğiz aşız.

Çocuğuz, anayız, aşkız.

Gerektiğinde de adamız biz.

Gözyaşlarımız var ağlarız tabi,

Ama en çokta o yaşları sileniz biz.

Havva’yız evvelden ahire

Dünüz, bugünüz, yarınız. Mutfakta ki elekte bizim sokakta ki emekte.

Seçtiğimiz erkek de bizim, kundaktaki bebek de.

Her birimiz başka bir dünya

Her birimiz ayrı bir rüyayız.

 Bazen ay, bazen Mars bazen de Venüs

Bazen de keşfedilmemiş bir gezegeniz biz.

Kadın diye yazılıp kadın diye anılırız belki

Ama aslında Aristo’nun bile bulamadığı o beşinci elementiz biz.

KADIN DEMİŞKEN;

Asla atlamamam gereken iyi bir şey var gündemde onu da hemen paylaşmalıyım burada. Türkiye’nin yeni partisinin adı iki gün önce belli oldu:  ’İYİ PARTİ’  Meral Akşener’in partisi. Lideri ‘’kadın’’ olan bir parti. Meral Akşener “İyi Parti“ ile siyasetin tek kadın lideri olarak siyasette yerini aldı. İktidar malum… Muhalefet ise bir istasyonda bekleyen, ne zaman hareket edeceği belli olmayan bir tren gibi, işlevselliğini yitirmiş. Sizce de iyi bir şeylere ihtiyacımız yok muydu bizim.

Özellikle erkekler, lütfen sizde alkışlayın, hafife almayın, önyargılı ve taraflı olmayın bu kez. Bu kadını görmezden gelmeyin sakın.

Zaman bize bu partinin iyi olup olmadığını gösterecek mutlaka. Zamana ihtiyacımız var. Bekleyelim, ama ben derim ki kadının hayatımız da ki rollerini  anımsayarak, bir kadının dünya üzerinde ki etkisini hafife almadan, tarihte  kadının bıraktığı izleri ,kimlerin ve nelerin kaderini değiştirdiğini unutmadan bekleyelim…