Haydi başlıyoruz… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçtiğimiz yıl istifa eden Kadir Topbaş'ın, FETÖ'den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın iş ortaklarından Metal Yapı Konut, Vatan Caddesi'ndeki 6 bin 400 metrekarelik arsayı 2012 yılında 33 milyon 391 bin 659 liraya satın almış, sonra da bu arsayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 370 milyon liraya tekrar satılmıştı…

                                                **

1996 yılına lunapark, daha sonra otopark olarak kullanılan arazinin imar planları 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından değiştirildi. 5 katlı otel ve konut projesi yapılabilecek hale getirilen arsayı 2016 yılında Metal Yapı Konut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 368 milyon 923 bin 876 lira + KDV bedelle sattı.

                                                **

Metal Yapı Konut, bu plan değişikliği sayesinde 4 yılda 335 milyon lira kâr elde ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinde ne yapılacağı merakla beklenen arsayla ilgili kararını verdi. Belediye burayı hemen yanındaki Aytekin Kotil Parkı'nın alanı ile birleştirerek araziye Adnan Menderes döneminde Vatan Caddesi Bulvarı inşaatı sırasında yıkılan Simkeş Camisi'nin benzeri inşa edecek.

                                               **

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP Grup Başkan Yardımcısı Murat Türkyılmaz son toplantıda, ‘Burasının en azından yeşil alan olarak halkın kullanımına sunulmasını daha doğru görüyoruz’ diye konuştu. Yapılan oylamada CHP'nin aykırı önerisi nedense kabul görmedi. Söz konusu alanın park olarak belirleyen komisyon raporu da CHP'nin ret oyuna karşın AKP üyelerin oyu ile kabul edildi.

                                             **

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kadir Topbaş döneminde Metal Yapı'dan 368 milyon 923 bin 876 liraya aldığı Vatan Caddesi'ndeki alana park inşa edilecek. Alanla ilgili imar planı son oturumda İBB Meclisi'nden geçti. Topbaş döneminde gerçekleşen alımın FETÖ'ye para aktarmak anlamına geldiğini söyleyen CHP, ‘İmar planı değişikliği yeşil alan olarak kabul edilse dahi FETÖ'yü aklamak anlamına gelir’ diyerek karara ret oyu verdi.

                                            **

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş döneminde önce imar planını değiştirilip ardından 368 milyon liraya satın alınan Fatih’teki arsayı parka çevirdi. Molla Gürani Parkı Fikir Projesi'nin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli koruma amaçlı imar planı önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Arsanın altına otopark, üstüne de cami inşa edilecek…

                                                      **

Süre bitti… Cumhuriyet’in haberi de bitti. Samimi ve açık açık söyleyin. Hiç nefes almadan nereye kadar okuyabildiniz? İBB’nin, 33 milyon liraya satıp, 368 milyon artı KDV ile geri aldığını okuyabildiyseniz mesele yok! Çünkü işin ana yüklemesi orada. Bir aileden, İBB’nin bir anlamda baskısıyla 33 milyon liraya damadın ortağı tarafından alınan arsanın, sonra 10-11 misli fiyata İBB’ye geri satılması son derece enteresan bir gelişme. Demek ki Erdoğan, bu Kadir Topbaş’ı hiç boşu boşuna göndermemiş!..