Çevre ve şehircilik bakanı açıklamış. Yeni yönetmelikte her daire için 1 otopark zorunluluğu olacak. Olmaması halinde apartmanın inşaatına izin verilmeyecekmiş. Bakan Mehmet Haseki’nin bu açıklaması  ile uygulamaya geçilmesi halinde çok yerinde bir karar alınmış olacak sanki. Çünkü araç sahipleri, her sabah gözlerini benzin ve motorine gelen zam  ya da zammın yolda olduğu haberleriyle açıyorlar. Araçlarını otoparklarına bırakıp işe gitmek zorunda kalanların, işlerini toplu taşıtlarla çözmeye çalışanların sayısı hiç de az değil.

Ama şu olasılığı da düşünmek gerek  dimi, yaşam koşulları  böyle giderse ,hayat pahalılığı böyle istikrarlı yükselişini sürdürürse, o dairelerin otoparkların her daim boş kalması gibi bir olasılık var ki bunu da göz ardı etmemek lazım. Kullanamadığı aracını elden çıkarıp nakit ihtiyacını karşılamak isteyenlerin otoparkları boş kalacaktır. Şimdi bir latife olduğunu düşünenleriniz olabilir, ki değil. Bence o her daireye bir otopark zorunluluğu yerine her daireye  bir   çocuk oyun alanın yapılsın çünkü koşullar ne olursa olsun vazgeçemediğimiz tek şey, sanırım çocuk yapmak=)

TRAJİKOMİK OLMUŞ

Hangisiydi   anımsayamadım,  ama dün çıkan ulusal  gazetelerden birindeydi , tam sayfa bir ilandı. Atamızın ölüm yıldönümü için verilmiş siyah bir sayfa .  Atamızın bir sözüyle başlanmış ‘’BENİ ÖVME SÖZLERİNİ BIRAKINIZ, GELECEK İÇİN NELER YAPACAĞIZ ONLARI SÖYLEYİN’’ altında  da K.ATATÜRK yazıyordu. Sayfanın alt orta kısmında ise ‘’sözde değil yaptığımız eserlerle ülkemize kalıcı değerler bırakmaya çalışıyoruz. Tıpkı atamızın söylediği gibi’’  ‘ağaoğlu yaşam mimarı’ yazıyordu.

Şimdi biri bana anlatsın, nasıl yapılar yapıyor, nasıl eserler çalışıyor  kiii  kalıcı  olabilecek değerler  çıkarıyor ortaya bu Ağaoğlu. İş yaşamından çok özel hayatının konuşulduğu ve  Ferrarii, Tesla ve Bentley' gibi arabalardan oluşan araba koleksiyonu ile  gazetelere ve tv programlarına haber olan ultra zengin bu iş adamı, insanları sınıflandırmak suretiyle yapmış olduğu inşaatları, yerini, şeklini bu alanlara sahip oluş biçimini falan geçiyorum hep detay çünkü bunlar…My World , My Towerland , My Office, My bilmem ne gibi adları olan bu yapıların, isimlerinin bile ulu önderimiz tarafından onaylanmayacak olurdu,  düşüncesindeyim ki  yazdıkları ‘’tıpkı atamızın söylediği gibi kalıcı değerler bırakmaya çalışıyoruz’’ cümlesine hiç katılmıyor ve trajikomik buluyorum.    

 Siz Ağaoğlu şirketler grubu, bu sahte yaşam alanlarını oluşturarak servetinize servet katıyorsunuz , hal böyleyken  o özel günde o özel sayfalarda  herkes gibi Atamızı ‘saygı ve özlemle’ anmak yerine birde böyle absürt bir reklam sloganı geçirtiyorsunuz ya hem de 2 milyar dolarlık servetinizle, bu reklama hiç ihtiyacınız yok iken,  vallahi servetinizi bilemeyeceğim ama   bu ülkede sizin tarafınızdan yapılıp da  kalıcı olacak olan , o sansasyonel ilişkileriniz, ultra lüks araba koleksiyonunuz  birde o sayfada ki bu hadsizliğiniz olur bence.