Beyaz Tv’nin gündüz kuşağındayım. Hayatta her şey var programı bu ve gerçekten hayatta her şey var dedirtti  bana. İnsanlar programa canlı bağlanarak, dertlerini anlatıyorlar, bilir kişi gibi gördükleri program sunucularından yönlendirme bekleyip, akıl alıyorlar. Dikkatimi çekti  ve paylaşmak istedim sizlerlede…Canlı yayına bağlanan o ilk konuşmacının cümlelerinle başlıyorum hemen.

KİŞİ:1 ‘’Ben 75 yaşındayım, eşim ise 85 yaşında. Eşim, 55 yaşında bir bayanla beni aldatıyor. O bu kadınla buluşuyor, evine gidiyor, onun ihtiyaçlarını gideriyor. Onları takip ettim, fotoğraflarını da çektim. Ben eşimden boşanmak istiyorum’’. Programı yönetenlere soruyor, ‘’Sizce şimdi ben ne yapmalıyım?’’

EVLİLİK DANIŞMANI: Şimdi sizin kocanız 85 yaşına gelmiş yazık, bırakırsanız o kadın ona bakmaz da… Ne yapacak dışarılarda. Biz şimdi  senden rica ediyoruz, onu bırakma.  Evde hizmetini görmeye devam et. Bu arada bir psikoloğa git, psikolojik destekte al ama. Kafanı dağıt, altın günlerine git mesela, tiyatroya, sinemaya da git, oyala kendini.’ 

Neredeyse Kır dizini otur, sana ihanet etti diye de üstüne ödüllendir kocanı’ dediler. İlginç olan şu ki bunu bir evlilik danışmanı söyledi.

BENİM İÇ SESİM: Senin ömrünü adadığın,  55 yılını verdiğin eşin seni aldatıyor, üstelik 85 yaşında,  bir ayağı çukurda yani ,giderayak onu da yapayım bunu da yaşayım diyor. O beyefendiyi sen hemen bir koyuver kapının önüne. Bunları yapmaya gücü varsa, bir şey olmaz ona, tek başına ayakta durabilir,  kişisel ihtiyaçlarını da görebilir. Bunu yaptın mı sonrasında istersen altın günlerine git, istersen sinemaya, çocuklarınla eş dost ve akrabalarınla zaman geçir, kendini mutlu edecek aktivitelerin içerisinde ol, olmadı dünya turuna çık. Sanmıyorum ama, hala gerek duyuyorsan o zaman bir psikoloğa da gidersin.  

KİŞİ: 2 Ben 49 yaşındayım eşimi çok seviyorum ama artık onun cinsel ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Çok erken evlendim ve yoruldum. Boşanmak istemiyorum onun bu ihtiyacını başkasıyla gidermesini istiyorum.

EVLİLİK DANIŞMANI: Siz çok enteresan bir vakasınız, hem eşinizi seviyorsunuz hem de onu birine sunmak istiyorsunuz. Siz sanırım kuma istiyorsunuz. Evliliğin %80 i cinsellik, bunu başkasına verirseniz siz kaybedersiniz. Ona iyi davranın. Eve gelen kadın sizi dışarı atar, bunu da bilin. Bakın siz ne yapın biliyor musunuz? Bekleyin, sabredin biraz daha. 5-6 yıla kalmaz, birtakım erkek hastalıkları var. Onlara yakalanır eşiniz. Prostat, şeker falan işte. Böyle olunca da düşer performansı sizde rahat edersiniz.

BENİM İÇ SESİM: Bana göre de siz enteresan bir vakasınız, nasıl olduysa evlilik danışmanıyla hem fikir oldum burada .Hem de çok enteresansınız. Eşinize eş arıyorsunuz. Ya siz,  eşinize onu istemediğinizi  söyleyin bir, sonra boşanın hızlıca .Belli ki sizin evliliğiniz sadece kağıt üzerinde zaten. Eşiniz çarçabuk ve sizi hiç yormadan kendisi için uygun olanı bulacaktır. Bedeniniz değil beyniniz de yorulmuş sizin. Hadi uzun soluklu bir dinlenin siz.

 Şimdi bu programın reklamını yapmak istemem, ilk kez izledim faydasızdır gibi yorum yapmakta olmaz diye düşünüyorum. ‘Kocam beni öz yeğeni ile aldattı’,’ eşim beni ablamla aldatıyor’,’ bilmeden eşimin ikiziyle beraber oldum hamile kaldım’. gibi  ifşalar ve akıllara zarar itiraflar var programda.. .

Her gün bunları ve benzer programları izliyoruz değil mi? Ve ‘ olabilir, hayatta her şey oluyor’ deyiveriyoruz.

Bir yerde kavga çıkıyor,insanlar birbirine giriyor, yumruklar hava da uçuyor  bu durumu da olağan  bir durummuş gibi yorumlayabiliyoruz.

 Ben geleyim yerindiğim konuya; Dün dışarıdaydım. Yolun kenarında bir köpek ve onunla konuşan bir beyefendi gördüm, çok da hoşuma gitti. Onca insan kalabalığı ve  bir köpeğinde canlı olduğunu, yaşam hakları olduğunu fark eden biri vardı orada. Konuşan derken şimdi yanlış da anlaşılmasın, muhabbet ediyor anlamını çıkarmayalım. Islandın mı sen? Nereye gidiyorsun? falan diyor, hayvanın başını okşuyordu bu beyefendi. Ben hiç şaşırmadım ama yoldan gelip geçen herkes, bu beyefendiye bir deliye bakar gibi bakıyor, olayı garip buldukları da yüzlerinden anlaşılıyordu.

Bir terslik yok mu sizce de burada, yukarıda yazdığım herkesin  kanıksadığı her gün yinelenen ahlak dışı, tuhaf olaylar ve bir köpeğe sevgi gösteren, ona insan muamelesi yapan bir adamı garip bulan insanlar.. Siz ce tuhaf olan hangisi???