İşini sevmeyenler o işi yapmasınlar,iş yerini sevmeyenler o iş yerin de çalışmasınlar! …’Günaydın’, ‘hoş geldiniz’ demeyi başaramayanlar kimseye kapı açmasınlar ,öğrenmeye kapanmış, kendini geliştirmeyi durdurmuş, kukladan hallice müfredatı sorgulamadan ezber satanlar öğretmesinler, öğretmen olmasınlar mesela !Çocuk sevmeyenler de çocuk doktoru olmasın mümkünse.

Sözgelimi memur sunuz,ön banko da hizmet veriyorsunuz, işinizi yaparken göz teması kurmuyor, sesinizi yükseltip ,gergin halinizi yansıtıyorsunuz karşıya ( ki kimse sizin negatif enerjinizle güne başlamak istemeyecektir )yaptığınız iş karşılığında para da alıyorsunuz, özgür iradenizle oradasınız, sosyal güvenceniz de var ve mutsuzsanız orada çalışmayın bulaştırmayın lütfen mutsuzluğunuzu başkalarına da!

Pedonti gibi bir bölümde bir diş hekimisiniz , dişçi koltuğuna ilk kez oturan bir çocuğu azarlıyorsanız o çocuğun bir kez daha dişçiye ihtiyacı olsa da gitmemesini garantiliyorsunuz demektir.

Ya da esnafsınız bir şeyler satıyorsunuz, parasını da alıyorsunuz .Müşteriniz giriyor kapıdan içeriye az sonra onun parası da girecek kasanıza, ama siz o yokmuş gibi davranıyorsunuz ve merak etmeyin kısa bir süre sonra yok olacak zaten.

Örneğin bir mağazada Satış elemanı mısınız, sadece ürün düzeltmek karşılığında maaş almıyorsunuz dur siz…Ara sıra müşteriyle de ilgilenmeli ve yardımcı olmalısınız diye düşünüyorum .Sadece satış ve servis elemanları yüzünden müşterisini yitiren yerler biliyorum keza. Günlük yaşantımız da neredeyse hemen her gün hoşgörü ve tevazu gerektiren, empati içerisinde olmamızı zorunlu kılan bir çok durum yaşıyoruz ve insani gereği neyse o çerçevede hareket ediyoruz.

Ama birde mesleğimiz varsa emek verip, alın teri dökerken, mesai harcayıp karşılığını az ya da çok alırken, yaptığımız o işi sevmeli , içine insanca bir şeyler katmalıyız di mi? Bu bir zincir lütfen’ sevin işinizi’ yok olmuyorsa değiştirin…

Sözün özü nacizane tabi; İşini sevmeyenler o işi yapmasınlar…Ha birde şu var tabi rektörsünüz ödül ya da belge vereceksiniz bayan öğrencinize ama tokalaşamıyorsunuz eliniz yanacak ortalık alev alacak e siz de rektör olmayın ama!!!