Belediyeler, vatandaşa ne kadar iyi, ne kadar güzel hizmet verirse, bunun karşılığında vatandaştan oy olarak o derece beslenir. Bu nedenledir ki belediyeler, yaptıkları işleri, güçleri, hizmetleri bir de medyaya servis ederler. Asfalt atılır medyaya, temizlik yapılır medyaya, kaldırım yapılır medyaya…    

                                                        **

Çünkü bu tür hizmetler gazetelerde ne kadar fazla çıkarsa, o belediye seçmeni nezdinde o kadar popüler olur. Aslında olmaz da… Öyle inanıldığı için, iki tarafta, öyle oluyor sanır… Bu bağlamda belediyeler, yoktan yonga koparacak kadar uyduruk işleri de, ‘hizmetmiş gibi’ medyaya servis ederler. Görünce önce güleceğiniz gelir, sonra, haber metnini okurken, servis edilen fotoğraflara bakarken siz utanırsınız. ‘Demek ki haber yapacak hiçbir şey kalmamış, bundan medet umuyorlar’ dersiniz.                                                       

                                                     **

Bunlardan birini daha dün yaşadım. Bir belediyemiz, hem de önemli bir belediyemizin başkan vekili, belediyedeki birimleri tek tek gezerek, personele mevlit simidi dağıtıyor. Personele küçük bir kutu kandil simidini verirken tek tek fotoğraflar çekilmiş. ‘Kandilin mübarek olsun, buyur kardeşim kandil simidin!’       

                                                  

                                                      **

Hakikatten olmadı. Tamam! Personelin kandilini kutlarsın. Simitte dağıtırsın. Ama bunu haber yaptırmak, o olmadı işte. Hatta özellikle, böyle bir etkinliğin haber yapılmamasını isterdim ben başkan vekili olsaydım. Dağıttığı simidi haber yaptırmak sizce oldu mu?

                                                     **

Yukarıdaki yazıyı geçtiğimiz yılın son ayında, geçtiğimiz yılın son kandilinden hemen sonra yazmışım. Maalesef o belediyemizin, o başkan vekili, personele kandil simidi dağıtmayı demek ki haber sanmış ki, bu kandilde yine personele kandil simidi dağıtırken; hem fotoğraf çektirmiş, hem de bunu haber yaptırmış. Eee, haber olacak iş olmayınca!..

                                                   **

Adapazarı Meyve Sebze Hali Esnafı CHP’yi Ziyaret ettiler.

Adapazarı meyve sebze hali esnafı Cumhuriyet Halk Parti’si ziyaret ettiler ve Başkan Erdoğan Isır’a hal’le ilgili sorunları dile getirdiler.

                                                    **  

Aşağıdaki fotoğraf ve haber CHP tarafından gazetemize olduğu gibi tüm gazetelere servis edildi. Özellikle haber bölümünü noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyorum. Birkaç gün önce yazdığım, ‘CHP bu işi öğrenemedi’ başlıklı yazımdan sonra galiba tam oturdu!