AK Parti’de enteresan şeyler oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu unvanla yaptığı grup konuşmasında, ‘..AK Parti olarak 80 milyonu kucaklamamız lazım..’ sözleriyle, ‘Öteki yüzde 50, beriki yüzde 50’ ayrımcılığının bitirildiği sinyalini verdi ki, bu mesaj gerilimi biraz olsun gevşetti.

                                                    **

Şimdi de AK Parti, iktidar olmalarında büyük etkisi olan belediyelerle ilgili farklı bir uygulamanın içine giriyor. AK Parti’nin tarihinden beri olmayan bir uygulamanın içine. Belediyelerin tamamı, özellikle de AK Partili belediyeleri mercek altına alınıyor. Bu kapsamda belediyelerin ‘memnuniyet karnesi’ çıkartılacak.

                                                     **

Dün, ajanslara yansıyan haberlere göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) belediyelerle ilgili gelen bütün talep ve şikayetler izlemeye alınacak. Vatandaşın en çok şikayette bulunduğu konular tespit edilerek rapor hâlinde periyodik olarak Cumhurbaşkanlığına sunulacak.

                                                    **

Biliyorsunuz, 2019’da önemli seçimler var. Yerel, genel ve başkanlık seçimleri. İktidara belediyelerin yüksek performansı ile gelen AK Parti, 2019’a yaklaşırken, yine belediyelerin performanslarını en üst düzeye çekmek için bu adımı atıyor. Belediyelerin yükselen performansı da elbette vatandaşa yarayacak.

                                                     **

 Bu hedef doğrultusunda, AK Parti belediyelerin ‘Memnuniyet karnesine’ çok çok önem veriyor. Bu uygulama sadece büyükşehir belediyelerini veya il belediyelerini değil, tüm belediyeleri kapsıyor. Büyükşehirlerde, büyükşehir belediyesini, ilçe belediyelerini… Büyükşehir olmayan illerde il belediyesini, ilçe belediyelerini ve belde belediyelerinin tamamını kapsıyor.

                                                    ** 

AK Parti bu uygulamayı başlatırken, vatandaşa sunulan hizmetlerin, icraatların zamanında yapılıp yapılmadığına, vatandaşın memnuniyet ölçütlerine ve belediyenin devraldığı borç yükünün hafifleyip hafiflemediğine bakacak ve ilgili belediye başkanından rapor alacak.

                                                  **

Bunun yanı sıra, il, ilçe teşkilatları da belediyelerle ilgili rapor tutacak. Genel merkezin görevlendirdiği heyetler il ve ilçelere gidip belediyelerle ilgili yerinde inceleme yapacak. Tüm bu çalışmalar ayrı ayrı rapor haline getirilecek ve belediye başkanı çağrılıp müzakere edilecek. Yapılan çalışmalardan elde edilecek sonuçlar, 2019’daki seçimlerde adayların belirlenmesinde en önemli kriterlerden biri olacağı belirtiliyor.

                                                     **

Bu yazıyla, başta Büyükşehir olmak üzere, Adapazarı, Serdivan, Erenler, Söğütlü, Ferizli, Kaynarca, Karasu, Kocaali, Hendek, Akyazı, Karapürçek, Taraklı, Geyve, Pamukova, Sapanca ve Arifiye Belediyeleri’ne önceden tüyo vermiş olayım!