Hendek Belediyesine ait olan HİMPAŞ Şirketi ile ilgili bu zamana kadar sokakta çok şey konuşuldu..

….

Belediye Meclisinde HİMPAŞ ile ilgili Meclis Üyeleri de çok şeyler konuştu…

….

Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de HİMPAŞ ile ilgili çok şeyler konuştu…

….

Şimdi ise HİMPAŞ ile ilgili sokakta halk konuşuyor…Halk konuşmasına konuşuyor da HİMPAŞ ile ilgili hiçte iyi konuşmuyor!...

….

Bu zamana kadar HİMPAŞ ile ilgili neler konuşulduğunu bir hatırlayalım…

….

Bir Meclis Toplantısında bir Meclis Üyesi; HİMPAŞ Hendek Belediyesinin şirketi olarak görünüyor, fakat biz Meclis Üyeleri olarak HİMPAŞ’ın neler yaptığını bilemiyoruz. Meclis Üyeleri olarak HİMPAŞI’ı denetleyemiyoruz. HİMPAŞ’ta şeffaf bir yönetim yok. Şeffaf bir yönetimin olmadığı bir şirkette hesaplar nasıl şeffaf olabilir? Diye konuştu.

….

Bir Meclis Toplantısında; Belediyenin arsaları HİMPAŞ’a devrediliyor. HİMPAŞ bu arsaları satıyor. Biz Meclis Üyeleri olarak bu arsaların kime satıldığını, kaç liraya satıldığını, nasıl satıldığını bilmiyoruz. Bu satışlar hakkında bizlere net bilgilerde verilmiyor diye konuşuldu.

….

Bir Meclis Üyesi bir Meclis Toplantısında; “HİMPAŞ Hendek Belediyesinin Çamaşır Makinesi olmuş” Diye konuştu…Ne yani HİMPAŞ Hendek Belediyesinin kirli çamaşırlarını mı yıkıyor?

….

HİMPAŞ Şirketinin yaptığı İhaleler de çok konuşuldu. Özellikle HGM İhalesi sokakta çok konuşuldu. HGM İhalesini alan firmaya HİMPAŞ’ın kestiği sıra çekler, HGM’nin içinde bulunan havuzun tekrar geriye alınması, HGM’nin önüne ihaleden sonra ek kafeterya yapılması konularını Hendek halkı hala konuşuyor.

….

HİMPAŞ Çekleri Factoring Firmalarında çıktı. HİMPAŞ,Hendek Belediyesi kaşeli çekleri Factoring Firmalarında yüksek faizlerle paraya çevirdi. Hendek Belediyesinin yıllık 2.800.000,00 TL Faiz gideri var.HİMPAŞ, Hendek Belediyesinin faiz yükünü arttırıyor!

….

HİMPAŞ’ın başına çok müdür geldi…Bir ara HİMPAŞ’a Müdür dayanmadı. Günlük isimleri değişen müdürler oldu. Bu müdürlerin HİMPAŞ’ta yaptıkları işler için de çok şeyler konuşuldu.Bu müdürlerin İnşaat firmalarıyla yaptıkları akçeli alış verişlerde konuşuldu…

….

Şu günlerde HİMPAŞ’tan arsa satın alan İnşaat Firmasından çifter daireler alan eski Müdürlerde konuşuluyor. Fakat bu konuşmaları siyasetçiler yapmıyor, aksine halk yapıyor. Eski HİMPAŞ Müdürüne ait, HİMPAŞ’tan arsa almış olan İnşaat Firmasından aldığı dairelerin tapu kayıtları halk arasında elden ele dolaşıyor!

….

Halk “Balık kokarsa tuzlarsın. Ya tuz kokarsa ne yaparsın” deyimini yüksek sesle söylemeye başladı. İnşallah! Halkın yüksek sesini hak hukuk adına birileri duyar!