Sevgili okurlarım yerel seçimler yaklaşırken seçildiği günden bu zamana kadar uyuyan belediyelerin uyandığını görmekteyiz. Sabah akşam demeden sokak aralarında koltuk aşkına yapılan çalışmalar hızla devam etmektedir. Adapazarı’nda arabanız ile seyehat ediyorsanız sadece yakıt parası değil aynı zaman da altı ayda bir arabanızda oluşacak hasarlar içinde bütçe oluşturmanız gerekmektedir. Bir zamanlar patatesi ile ünlü olan şehrimiz bu aralar patates tarlasını andıran yolları ile ün salacak gibi…

Yetersiz gelen yollar, düzensiz geçitler, yapılamayan alt geçitler, yanlış planlamalar ile şehrimizde adeta vatandaşlar boşuna trafik çilesi çekmektedir.

Bu arada geçenlerde gördüğüm bir afişte Büyükşehir ile Uzunçarşı’nın tarihi kimliğine kavuştuğu yazıyordu. Rengarenk boyanmış binalar, estetik ve tarihi resterasyondan yoksun inşaalar ile nasıl bir tarihi kimliğe kavuşma oluyor bu anlamış değilim. Bir şeylerin yapmış olmak için yapıldığı gayet açık görülmektedir. Geçtiğimiz yerel seçimlerde vaad edilen tarihi Uzunçarşı bu olmasa gerek…

Son yerel seçim çalışmalarında katlı Pazar binası ile ilgili de projelerinin olduğunu söyleyen yetkililer yıllar geçmesine rağmen herhangi bir çalışma ortaya koymadılar. Kendi kaderine terk edilen katlı Pazar esnafının ülkemizde ekonominin bozulmasıyla da sıkıntıları artmıştır.

Bunca olumsuzluklara karşı Sakarya halkı artık her alanda vizyon sahibi bir belediye başkanı istemektedir. Sakarya halkı, yaşanabilirlilik açısından Türkiye’de örnek gösterilecek bir Sakarya şehri için canla başla çalışacak başkan beklentisindedir. Oy için değil, halka hizmet Hakka hizmet felsefesiyle çalışacak başkanlar Sakarya’yı yönetmelidir.

Kısacası uzun yıllar elle tutulur bir hizmet ortaya koyamayan belediye başkanlarının seçim arifesinde başlattığı manidar çalışmalara halkımızın itibar etmeyeceği düşüncesindeyim. Bu çalışmaların bir göz boyama olduğu gayet ortada açıktır.