Belediye, sızıntının ardından alanın emniyet çemberine alındığını ve Küçük Sanayi Sitesi girişinin araç ile yaya trafiğine geçici olarak kapatıldığını açıkladı.
Hendek Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklama şu şekildedir:
ÖNEMLİ DUYURU
"Köprübaşı Mahallemiz, Küçük Sanayi Sitesi girişinde tehlikeli madde taşıyan bir tırda meydana gelen sızıntı nedeniyle gerekli güvenlik tedbirleri alınarak araç ve yaya trafiğine kapatılmıştır.
Olayın ilk anından itibaren kolluk kuvvetlerimiz, belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve ilgili kurumlarımız bölgeye intikal etmiş; vatandaşlarımızın ve çevrenin güvenliği için gerekli önlemler ivedilikle alınmıştır. Ekiplerimizin sahadaki çalışmaları titizlikle devam etmektedir.
Tedbir amacıyla;
Uludere Çayı’nda balık tutulmaması,
Dere suyunun hiçbir şekilde kullanılmaması,
Bölgeye zorunlu olmadıkça yaklaşılmaması,
Görevlilerin yönlendirme ve uyarılarına mutlaka uyulması,
Çevrede bulunan vatandaşlarımızın güvenlik amacıyla belirlenen alanların dışına çıkmaması,
önemle rica olunur.
Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçebilmek amacıyla, resmi makamlar tarafından yeni bir açıklama yapılıncaya kadar vatandaşlarımızın tedbirli ve duyarlı davranmaları büyük önem taşımaktadır.
Olayla ilgili gelişmeler, ilgili kurumlarımız tarafından takip edilmekte olup kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
Hemşehrilerimizin can ve çevre güvenliği için gösterdikleri hassasiyet ve anlayış için teşekkür ediyoruz."
Sürücülere ve Çevre Halkına Ek Tedbir Uyarısı
Bölgede AFAD, emniyet, itfaiye ve zabıta ekiplerinin kimyasal arındırma ve tedbir çalışmaları devam ederken; olayın yaşandığı güzergaha yakın noktadaki vatandaşların güvenlik tedbirlerine uymaları ve resmi makamlardan gelecek ikinci bir duyuruya kadar bölge çevresinde dikkatli olmaları önemle hatırlatıldı.





