Sakaryaspor’da Gümüşhane maçı öncesi yaşananlar ,futbolcuların gözünde güvensiz damgası yiyen yönetim devre dışı kalmış. Play-offun Gümüşhane ayağındaki ilk maç öncesi spor kamuoyu ile paylaşılan bildiri ,çok ama çok manidar.

Sakaryaspor tarihinde ,oyuncu grubu ile taraftar grubunun el ele vermesini bu şehir daha önce hiç görmedi. Sakaryaspor’un büyüklüğünü taraftar nezdinde göndere çeken futbolcuların ,İsmail Gürses yönetiminin içinde olup kafileye eşlik edecek yöneticileri takım otobüsüne almaması çok ama, çok manidar bir davranış içimi olarak Yeşil Siyah futbol arşivine taşındı..

Bir takımı yönetenler şunu çok iyi bilecekler, söz ağızdan çıkar, yaptığın anlaşmaya sadık kalacaksın. Verdiğin sözlerin altında ezilirsen itibarın yerle bir olur. Bu gün futbolcu ve de taraftar gruplarının ortaklaşa takındıkları tavır sonrası İsmail Gürses ve ekibi yönetimsel anlamda yok hükmündedir.

Cem Gün ve Ramazan Saldan sonra devreye giren, parasal konumda bu takıma en önemli katkıyı verdiği söylenen Cevat Ekşi istifası da yönetimsel anlamda tükenişin izlerini yansıtıyor.

Maalesef Sakaryaspor yönetiminin verdiği sözler konusundaki tutarsızlığı bize göre, bu takımın direk TFF 1 ligine çıkmayışının altında yatan gerçeklerden sadece bir tanesidir.

Bugün( Gümüşhane maçı öncesi ) Sakaryaspor oyuncuları ,taraftarla beraber gözükseler de, bu birlikteliğin altında yatan güven resminin içindeki Futbol posterinde Büyük şehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun resmi vardır. Bu kritik süreçte Zeki Tocoğlu’nun ,taraftar gruplarıyla ,oyuncularla yaptığı istişareler Sakaryaspor’un futbol trendine umut taşımıştır.

Umarım bu tarihi çıkışın içinden tarihi bir başarı çıkar. Futbol topunun gezdiği alanlarda buna benzer başarılara rastlandığına tanık olanlardanız.