Büyükşehir Basketbol Takımı’nın Cumartesi akşamı oynadığı ve muhteşem bir heyecana sahne olan Beşiktaş maçına değinmek istiyorum.

Erken saatte salona geçtik. Maç biletlerinin mücadele öncesinde tükendiğini bildiğimizden tribünlerin kısa süre içerisinde dolacağını tahmin ediyorduk. Nitekim de öyle oldu.

Pota arkası tribünlerinin hemen önünde basın mensupları için bir bölüm ayrılmış. Arkadaşlarımızla birlikte oradaki yerimizi aldık.

Hemen arkamızda ise çocuklar, gençler, kadınların çoğunlukta olduğu bir kitle var. Zaten Sakarya’nın basketbol maçlarında çoğunluk bu kitlelerden oluşuyordu. Ta ki Cumartesi akşamına kadar!

Büyükşehir’in Beşiktaş karşısında ortaya koyduğu mücadele, yaşanan olaylara kadar ki taraftarı kesinlikle basketbol camiasının ilgisini çekmiştir.

Çünkü müthiş bir atmosfer ve sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden sporcu grubu vardı.

Fakat yaşanan olaylar biraz olsun bu oyuna gölge düşürdü. Deplasman taraftarlarının yaptıklarını da es geçmemek lazım. Ses bombalarıyla çocukları korkutmak taraftarlık mıdır?

Havada uçuşan çakmaklar, metal paralar insanlara zarar verdiğinde bunun hesabını kim ödeyecek?

Burada bir güvenlik zafiyetinin de olduğu aşikar. Bu konuda da ileriki haftalar için önlemler arttırılmalı.

Olası bir olumsuzlukta bunun hesabını kimse veremez! Umarım Beşiktaş maçında ortaya çıkan bu durumdan ders alınılır.

Yenmek veya yenilmek hiç önemli değil. Asıl önemli olan Büyükşehir’in Beşiktaş gibi dev kulübün karşısında o mücadeleyi ortaya koymasıydı ve bunu da en iyi şekilde yaptığını düşünüyorum.

Dün bir kez daha hayranlıkla izlediğim Koç Selçuk Ernak ve öğrencilerini kutluyorum.

Sakarya’nın adına yakışan bir oyun ortaya koydular. İleriye dönük umutları tazelediler. Bu takımın güzel işler yapacağını gösterdiler.

Parkede yenilmiş olabiliriz ama gelecekte daha çok galibiyetler kazanabileceğimizi de gördük!