30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Sakarya’da gördüklerimle taçlandırmak istedim. 5 Saat Adapazarı Büyükşehir varoşlarında dolaştım.

Yapılan, ama doğru veya yanlış yapılıp, trilyonlar harcanıp çürümeye terk edilen servetlerimizi didikledim.

Eee, Çakma Ombudsman Raporu’mu Şehri Yönetenlerin önüne tam 1 hafta sunarım. Yönetenler okur mu, gereğini sorgular, yapar mı bilmem?

Arifiye’yi boydan boya geçtim. Geçen hafta yazdığım, Mollaköy Sakarya Nehri Göleti’nden Çark Deresi’ne Su Basma Projesi’ne gittim.

Proje Ustası Büyükşehir’in SASKİ’si, O Projeye kaç trilyon harcadı, hataları için de kaç deli para daha harcadı bilmem? Şimdi orası çok ayıplı bir enkaz.

“ Cazibe ile hiç enerji harcamadan su basacak!” denilen proje işe yaramadı. Pompa motorları ve trafosu, özel boruları için de trilyonlar harcandı.

Şimdi pompa motorları sökülüp alınmış. Nereye, kullanıldı mı bilmem? Ama, özel çelik dirsekler-borular duruyor. Otogar’a kadar döşenen borular toprak altındadır.

Sonuç; Çark Deresi’ne Su Basmak fiyasko! Yazlık Köprüsü’nde durdum: Çark Deresi akar gibi yapıyor; dibi balçık! Trilyonlar da, Proje de fos çıkmış!

Devletin-Kamunun daha yeni hizmete giren harika 2 Projesine de gittim. Gençlik Spor İl ve Milli Eğitim Müdürleri nasıl inisiyatif verilir bilemem?

Siyasetten de umudun sıfır. Onların öncelikli Davaları varmış? Benim önceliğim; Çağdaş Sakarya, 1 milyon insanımız, çocuklarımız, gençlerimiz!

Valilik, Büyükşehir ve Halkı başlığını açmış oldum; yazıma geçeyim:

Sakarya’da, Büyükşehir Başkanlığı Adaylarının tümü, “ Sakarya Nehri’nin iki yakasını eşsiz ağaçlarla, piknik alanlarıyla cennete çevireceğim!” derler, dediler!

SBBB Zeki Toçoğlu Sakarya nehri kenarında büyük bir alan tahsis etti. Devlet de-hala eksikleri olsa bile-harika ATLETİZM TESİSLERİ yaptı.

Mollaköy’den O Atletizm Stadı’na geçtim: o kadar utandım ki!

Büyükşehir Şantiyesi’nin sol tarafına giren ürkütücü yol O Stada gider. Atletim Tesislerine gitmek için insana maça lazım : -( Hakemler Gözlemciler Tesisi de orada.

Yol girişinden tesislere kadar, çevre bakımsızlıktan ürkütücü bir hale gelmiş. Bunun için bir Hakem Düdüğü çalmamış; bir SBB Şantiye Şefi ne bu dememiş?

Koskoca Sakarya neye, nelere odaklanmış? Artık yazmaya utanıyorum. Bakın, Atletizm tesislerinde bir Allah Kulu yok, uçan kuş yoktu. Kapı kapalı, ama kilitsiz.

İstanbul’da Okulların sürgülü dev kapıları devriliyor. Küçücük öğrencilerin altında ezilip ölmesi medyanın gündeminde. Hepsini aynı firma(?) mı yapmış?

İndim arabadan, sürgülü kapıyı ben açtım. Dört tane makaralı tekeri var; üstüme devrilmeden, altında kalmadan nasıl açtım bilmem?

Kapı zangır zangır sallanıyor, devrilmemesi mucize. Baktım 4 tekerden 2’si raydan çıkmış. Beni kurtaran sadece 2 teker! Yahu yapılalı 1 yıl bile olmadı?

Olayın aslına geleyim: O tesis 1 milyon Sakaryalının 7’den 70’e hepsi için yapıldı. 30 Ağustos ve Cumartesi tatili. Orası spor yapan insanlarla kaynamalı?

Bu Milletin 30 Ağustos Zafer Bayramı şerefine orada muhteşem Atletizm Şöleni yapılmaz mıydı? Konserler, halk oyunları olmaz mıydı?

Tamam, geçti artık; okullar açılıyor. İlkin O Atletizm Tesisleri ve eksikleri onur duyacağımız hale gelmeli. Valiliğimiz öncülük etmezse şunlar olamaz;

Milli Eğitim tüm okullara-ama laf ola değil- Sporların Anası Atletizm önceliği için sonuçlarında taltif olan çalışma-katılım duyurusu yapabilir;

Kuşkusuz, işin sahibi Gençlik Spor İl Müdürlüğü’dür: Tesis eksikleri, Usta Atlet Eğitmenler, yardımcı Personel, sosyal mekan ve tefrişi için Acil İş Planı gerekir.

GSM, Tesis Kullanım İlkeleri ve Kullanım Saatleri Programı da zaten şarttır.

Ama, işin asıl Uygulama Merkezi ve Gücü Sakarya Büyükşehir Başkanlığı’dır. Atletizm Tesisleri Çalışma Programı SBB olmadan asla yürüyemez!

GSM ve Milli Eğt. onaylı Okullar Atletizm Takımları ile Atletizm Kulüpleri’nin sporcuları için belli saatlerde, belli güzergahlardan geçen;

Günde 4 kez gidiş-gelişli ÜCRETSİZ Belediye Otobüsü Ring seferleri olmazsa; Atletizm Tesisleri ölmeye yatar! Kİ;

Zaten, tesisler bitmiş, ama teslim alınmamış gibi. Tesisler şu anda bile sanki Ölmeye Yatmış? Kaç kuşak O tesisleri rüyamızda bile göremedi.

Dayanamadım; şapka gömlek pantol, pistin başına kadar gidip, O harika pistte 100 metre koşmadan çıkmadım!

Oradaki çelik Deprem Depoları da hiç yakışmamış. Koskoca Sakarya orada İki yılda Kapalı-Spor Salonu- yapamaz mı?

Yarın; Gündemdeki Yenikent Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ile Yarı Olimpik Yüzme Havuzlu Erenler Yaşam Merkezi’ni anlatırım. Ayrımsızım, servetlerime susmam!