Hani, “ Hukuk devletiyiz. Adalet bağımsızdır. “ sözleri tüm demokrasilerde baş tacıdır ya. Ülkemizde bakalım bu deyişin bir örneğini mi göreceğiz?

Ülkemizde koskoca bir AVM yapılmışsa, mutlaka belediyeden bunun tüm yasal izinleri de alınmıştır. Kuşkusuz bir hukuk devletinde O izinler denetlenir.

Kaç metrekare kapalı alan olacaktır. Kaç metrekare kapalı iş yeri alanı için kullanım izni alınacaktır.

İnsanların serbest dolaşımına ayrılan kapalı alan koridorları, teraslar, WC.’ler; bir mimari projede akla gelecek her şey onaylı projede vardır.

Kullanılacak maksimum elektrik enerjisi ve sistemleri; Su ve deşarj sistemleri, merdivenler vs… Sonradan eklenecek her şey için onay alma mecburiyeti vardır.

**

Ama, dev AVM hangi gücüne güvenmişse, onaysız bir dolu mekan ve tesisi sonradan ilave etmiş galiba? Belediye de O AVM’de yıkım kararı aldırmış.

17 Ocak sabah 06.00’da yıkım işleminin başlayacağı AVM şirketine bildirilmiş.

Oybirliği ile alınan karara göre, AVM’nin tasdikli mimari projesi dışında izinsiz yapılan alanın toplam büyüklüğü 419,2 metrekare imiş.

Ortak alan olan zemin terasında (!) yan bölümler yapılmış. Koridor geçişleri de kapatılarak özel kullanım alanı haline getirilmiş.

**

Ana caddeye bakan ünlü pastane 49.68 metrekare; kafe ise 64.40 metrekare; diğeri 69 metrekare; bir diğeri 61.10 metrekare fazla kullanım alanı yapmış.

Batıdaki caddede; ünlü kafe 54.60 metrekare; yanındaki bir benzerinde de 120 metrekarelik fazlalık tespit edilmiş.

Tabii, Encümen kararları ile AVM’ye kesilen para cezası galiba cıısss bile etmez. Bakalım 17 Ocak sabahı 06.00’da yıkım kararı uygulanabilecek mi?

ama, Hukuk Devleti’ne güvenmek ve uygulama gününü beklemek gerekiyor.

**

Gazete haberi çarşaf çarşaf ve isimler vererek yazmıştı. Ben bilerek isim vermedim. Çünkü, üstüne alınan gücenen olur, üzülürüz.

Üstelik, bu olayı; testi kırılmadan örnek vereyim ki, Sakarya’da benzeri hukuk dışı işlere (?) yol açılmasın istedim.

yanlışlara ilk günden göz yummasın. Sonra da sorumluluktan laf ola sıyırma işleri sırıtmasın. Baştan göz yumulmazsa; Yatırımcı da zarar görmez.

Haaa; bu olay İstanbul Beşiktaş’ta yaşanmış. Beşiktaş’ın, en çok da CHP’lilerin, çok konuştuğu Beşiktaş Belediye Başkanı da görevden alındı ya; hadi izleyelim.

17 Ocak sabahı saat 06.00’da bi hareket olacak mı? Aman, Bizlere uzak olsun!

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ;

UMUTTEPE HASTANESİ’NDE 4 GÜN !

Hastaneye tedaviye giden ben değilim. Sevdiğim, orada olmamdan moral alacağını bildiğim bir yakınımdı.

Önce, işe yarayacağımı bilmezsem hastane ziyaretine ayaklarım çok zor gider. Çünkü orada insanlar sağlık sorununa çözüm aramak için varlar.

Hekimler ve tüm sağlık personeli, hastalara en kısa zamanda en iyi çözümü bulmak için gece gündüz koşuşturuyorlar. Ayakları altında dolaşmam.

Dört günün sonunda, her şey yolunda gidip, hepimiz evimize dönerken; herkes için sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimiz havada uçuşuyordu.

**

Bu yazıyı burada bitirmeyeceğim bilinir. KOÜ UMUTTEPE HASTANESİ’ni yazarım, asla Sakaryalılardan saklayamam.

İlkin şunu vurgulamadan da geçemem; KOÜ Umuttepe Kampusu güzel. Ama, Sakarya Üni. Kampusu doğasının eline su bile dökemez; SAÜ tablo gibi.

Ve; SAÜ Korucuk Tıp Fakültesi mekanları çağdaş mekan ve teknolojilerle donatılana kadar yaşamayı ve görmeyi çok isterim. Dilerim yapabiliriz.

AK Parti’ye, SAÜ Tıp Fakültesi için, başlayan şu seçim günlerinde söylenmesi gereken hemen her şeyi söyleyeceğim tahmin edilir.

**

Çünkü; AK Parti Sakarya İl Teşkilatı da, Milletvekilleri de Korucuk Tıp Fakültesi’nden elini eteğini tamamen çekmiş gibi? İşin içinde ne varsa?

İstanbul’u Anadolu’ya bağlayacak 2.TEM Yolu Korucuk Tıp Fakültesi’nin yanından geçecek. Orada yapımı da başladı. Yani, Orası Sağlık Kampusu gibi.

Sakarya halkının hastane kapılarında nasıl çare arandığı gözler önünde. AKP İl Başkanı sözlü övgülerle zaman yitirmesin; Sağlık Dünyamız çağa taşınsın.

Kocaeli’nin 1200 Yataklı Şehir Hastanesi de ortaya çıktı. Biz sadece söz almışız : -) Kocaeli; Sağlık-Hastaneler Şehri, Otomobil Şehri, dahası Üniversite Şehri.

Şimdi; KOÜ Umuttepe Tıp Hastanesi büyük bir bakım onarım ve yeni bölüm yatırımlarına da başlamış. Otoparklarda yer yok; Hastane arı kovanı gibi.

Profesörler, Doçentler, Tıp Öğrencileri, tüm Sağlık Personeli yoğunluktan yorgun; ama herkes işinde mutlu gibi.

Elleri öpülecek, baş üstünde taşınacak insanlar : -)

**

Sakarya’da yaşanan ve bana yüreğimi ağzımda taşıtan bir tehlike, aynen Kocaeli doğasında da var. Yarın, yaşlı ve tehlikeli O dağları da yazarım.