“ Serdivanlı !” Demiryolcu kardeşimiz Cemal Yaman yıllardır Türk-İş’İn Sakarya Şube Başkanı. Yani, ekmeğini emeği ile kazananların İl Temsilcisi.

  Geçen hafta Türk İş’e bağlı sendika başkanlarıyla Serdivan Belediyesi’ne epey ses getiren Siyaset Dışı(?) bir ziyarette bulunmuşlar?

   Ziyareti yerel medyaya şahane fotolarla kim servis etti bilemem? Haberi yalanlayan galiba pek olmadı…Var ve görmemişsem, hata benimdir.                                                           

   Cemal kardeşim; habere göre, “ Bu Yerel Seçimleri siyaset dışı görüyoruz!” gibi bir şey söylemişse? Bundan daha şaşaalı Siyaset Zirvesi de var mı acaba?

  Lafın bittiği yer de,“ Serdivanlı olarak size olan desteğimiz tamdır!” olmuş?

   Haber böyle servis edilmiş. Dedim ya; yalanlandı mı, görmedim?

                                                          ***

   Ben de yazımı Tank Palet; Tüvasaş ve ADA TRENİ soruları ile DESTEKLEDİM…

   Türk-İş, 19 Ocak 2019 cumartesi günü görkemli Tank Palet Fabrikası Mitingi ile Türkiye gündemine oturmuştu. O kadar?

   Tank Palet hala Muhalefetin, TBMM’nin, Ulusal Medya’nın manşetinde. Siyasi Muhalefet tam kadro…Sakarya da Türk İş hangi destekte?

 Siyasetin tam göbeğinde; Tank Palet’i özelleştiren siyasetin tam desteğinde mi?

                                                            ***

    Ergün Atalay Türk İş’in genel başkanı; Cemal Yaman da Sakarya şube başkanı olurken; Sakaryalı Ayrımsız Onların yanındaydı. Kendileri O süreçleri açıklasın:

   Türk İş’in Türkiye’de ve Sakarya’da sendikalı toplam kaç üyesi vardı? Şu gün ülkede ve Sakarya’da Türk İş’in Sendikalı kaç üyesi kaldı?

   Vagon Fabrikası’nın muhteşem arazileri, Lojmanları; ADA GARI ve OFİS arazileri, mülkleri 1994 yılından beri nasıl, ne kayıplar yaşadı?

   Hala, Serdivanlısı kalmamış; ” Serdivanlı olarak size olan desteğimiz tam.”  mı?

                  “ ADA TRENİ İÇİN TOÇOĞLU’NU İKNA EDİN !”

   Ankara’da ve TCDD Gn. Md.’lüğünde edilen buna benzer bir söz ortalıkta dolaşır.Bir gün bile öyle bir sözü Zeki Başkan’ın adını yapıştırmadım. Ama;

   Hafta sonu o söz bana yine hatırlatıldı. Adapazarı-Sakarya’ya karşı olan borçlarımı hiç karşılıksız ödemeye çalışırım. Ne demek, hiç karşılıksız?

   Hiç, ama hiçbir şeye, hiç bir yere aday veya talip değilim! Tank Palet’i, Tüvasaş’ı, GAR’ı korumak- kollamak bana asla maddi hiçbir şey kazandırmaz.

    Ama, Adapazarı Garı ve Adapazarı-Haydarpaşa Treni şehir hayatımıza kazandırılırsa; Ülke de, şehir de, ben de Karunlar kadar zengin oluruz!..

                                                            ***

   Samimiyeti yüzde yüz, Sakaryalı Sivil Toplumlar Ada Treni için Ankara’ya gitmiş. Orada, TCDD Genel Müdürlüğü’nde manşetteki söz işitilmişse, pes!..

   Aylar önce,“ Zeki Toçoğlu’nu ararsınız!” diye yazdım. Bitemeyen çok iş Yerel Seçim öncesi ayaklara dolanıyor. TANK PALET, ADA TRENİ, TRAMVAY ve dahası.

   Sendikalar Tank Palet’te susar mı? Tüvasaş ta hiç mi sorun yok? Yerel Seçim de kime, neye tam destek? Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgur mu?

    Demiryol İş, ADARAY’ın düne kadar geldiği Ada Garı’na ADA Ekspresi’nin Yerel Seçim öncesi bile getirilebileceğini benden iyi bilir! Bir gün bile susabilir mi?

    Devlet Demiryolları, Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük kamu arazi, mülk, tesis ve personel kadrosu kayıplarına uğradı. Mithatpaşa-Serdivan konuşsun!

   Yahu, TCDD Sakarya’da sanki talana uğradı. Helikopterden mi seyrediyoruz? Gözünüzün önü. En bariz arazi yok edilişi Ada Gar’ının dört yanında izlesenize?

   ADA GAR’daki O kapalı Pazar rezaleti nedir öyle? Tabureli Panayır Şehri’ne son darbe gibi? Dolmuş Durağı Cebi, Kent Kart Ofisi, OFİS SANAT Dönercisi vesaire.

  AK Parti İl Yönetimi görmeli! Ekrem Yüce de, Ali İhsan Yavuz da Yerel Seçime odaklanmış. Kazanmak istedikleri çok şey var da; Kaybedenler Şehri’nde yoklar?

    Tank Palet’te yoklar; Tüvasaş-ROTEM sözleşmesini sormada yoklar, eee?